Game Helden tegen de zombie-cowboys, een spannend deel

Deze boekenreeks zag ik al vaker voorbij komen. Kocht ik ook voor de schoolbibliotheek. En nu las ik ‘m dan eindelijk zelf eens. Marcel van Driel reageert altijd spontaan op je social media bericht. Dan kun je niet anders dan een keer een boek van hem lezen toch? En wat voor één! Game Helden tegen de zombie-cowboys is weer een spannend avontuur in deze reeks. Waarin een groepje kinderen speciale krachten heeft verzameld in een game die ze nu kunnen gebruiken in hun nieuwste avontuur.

cover met rand Game Helden tegen de zombie-cowboys

Het Wilde Westen

Manú probeert zijn nieuwe teleporteerkrachten uit en opent per ongeluk een portaal naar het Wilde Westen. Wanneer de Game Helden een paard willen redden van een zombie-cowboy sluit het portaal en zitten ze vast. Lukt het de Game Helden om uit de klauwen van de superschurk De Leeuwin en haar monsterleger te blijven?

schutblad met alle hoofdrolspelers

Game Helden tegen de Zombie-cowboys

Fijn dat het boek laat zien wat er vooraf aan dit verhaal is gebeurd. De illustraties van Paco Vink spreken mij in ieder geval meteen aan. Heel af en toe een blad als strip, verder veel kleine illustraties en zo nu en dan een paginagrote afbeelding. Heerlijk voor de jonge lezer.

De Game Helden, bestaande uit Puck, Manú, Raff en Phileine, speelden een game en verzamelden power-ups. Hiermee werden ze sterker en kregen ieder een superkracht. Manú maakte portalen en Puck werd supersterk en kon vliegen. Raff sprak ineens alle talen en Phileine kon zichzelf klonen. Oh en dan is daar ook nog Blaag de blob. Hij is bevrijdt tijdens een eerder missie en kan in alles veranderen. Met deze krachten en Blaag moeten de Game Helden de zombie-cowboys wel kunnen verslaan toch?

Terwijl Manú uittest hoe zijn kracht werkt en een portaal opent gebeurd er in het Wild Westen 150 jaar geleden ook iets bijzonders. Daar in het Wilde Westen valt een vuurbal uit de lucht. Naast een cowboy en zijn paard. Net als de cowboy denkt zijn geluksdag te hebben kruipt er een smurrie over zijn arm. Uiteindelijk kruipt het wezen op zijn hoofd en grijpt zich vast als een octopus. Vanaf dan lijkt de cowboy te veranderen in een zombie-cowboy.

En zo komen de twee werelden samen. Manú wordt door de vreemde octopus tot zombie gemaakt en verdwijnt met de zombie-cowboy. De Game Helden gaan er achteraan en belanden in een dorp vol zombie-cowboys. Zonder de portalen van Manú komen ze nooit meer thuis. Kunnen ze Manú redden? Vinden ze een oplossing om het op te nemen tegen een heel dorp vol zombie-cowboys?

bladspiegel tekst met illustratie en speciale lettertypes

Marcel van Driel

Zelf kende ik de boekenserie Superhelden.nl voor de bovenbouw al. Maar Marcel van Driel schreef nog veel meer. Naast Game Helden tegen de zombie-cowboys voor de middenbouw schreef hij Van bij ons*, een bundel met volksverhalen uit Nederland. Ook schreef hij mee aan de geschiedenisbundel Alle hens!* Met de serie Game Helden voegt Marcel weer een toffe serie toe voor de lezer die lezen al (bijna) de baas is.

Leeservaring

Tijdens het lezen moet ik me even verplaatsen in de doelgroep; ongeveer 7+. Het kind dat al kan lezen maar nog niet toe is aan ingewikkelde verhalen of dikke pillen. Ik kan me heel goed indenken dat dit dan een heel tof boek is. Het verhaal loopt soepel, bevat een portie spanning waardoor je verder wilt lezen. En de leuke illustraties maken het voor een kind echt af. Stoere jongens en meiden in het verhaal zorgen ervoor dat Game Helden tegen de zombie-cowboys zowel door jongens en meiden wordt gelezen. Ik zeg; alle ingrediënten om kinderen aan het lezen te krijgen en te houden!

Specificaties Game Helden tegen de zombie-cowboys

Auteur: Marcel van Driel | Illustraties: Paco Vink | Uitgeverij: Billy Bones | 9789030508526 | 2022 | 102 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier voor Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid milieubewust mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Natasja
Delen is enorm lief

Vier jaar geleden is Natasja haar steentje gaan bijdragen aan de bibliotheek in de school van haar kinderen. Inmiddels is ze coördinator van de schoolbibliotheek, en een andere locatie. Daarnaast heeft ze een fotografiewebsite, dus haar boeken brengt ze ook graag mooi in beeld hier. Natasja leest nu voornamelijk jeugdboeken en prentenboeken. En ook young adult boeken staan op haar menu!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.