Gamehelden tegen de monsters – een spannend avontuur over gamen en vriendschap

Een boek over gamen, daar zullen veel kinderen wel interesse in hebben toch? Het verslaan van monsters, daar gaat dit boek van Marcel van Driel over. De gamehelden zijn vier kinderen die graag samen gamen na schooltijd. Maar de virtuele wereld komt in aanraking met de echte wereld door een superschurk op zoek naar macht. Gamehelden tegen de monsters is een stoer leesboek voor kinderen tussen 6 en 10 jaar oud! Om zelf te lezen of gezellig samen te lezen!

Lukt het de gamehelden om uit de klauwen van de superschurk De Leeuwin en haar monsterleger te blijven?

hoofd

Welkom in het oerwoud

Het verhaal van Gamehelden tegen de Monsters gaat over de vier kinderen Raff, Manú, Phileine en Puck. Ze zitten in dezelfde klas. Na schooltijd spelen ze graag nog even buiten maar om 5 uur is het altijd gametijd. Dus dan racen ze naar huis om samen een leuk spel te doen. Zo gaan ze met steeds met elkaar op avontuur. En deze keer in een game waarin ze spinnen in het oerwoud moeten verslaan.

Ik zou het niet doen zegt Manú. Het is vast een bruut monster dat ons wil doodvermoorden! Maar Raff is zowel eigenwijs als dapper. Het is een game, weet je nog? Hier kan ons niks gebeuren.  

Gamehelden tegen de monsters

Moedig en vindingrijk proberen hun personages te ontsnappen. En zoals Raff zegt: hij doet in de game van alles wat hij in het echt niet zou durven. Daarom speelt hij zo graag games! Maar er is ondertussen iets geks aan de hand in de GameCloud. De monsterverzamelaar Atlas heeft een soort virtuele gevangenis gemaakt.

De bazin van Atlas is gevaarlijker dan alle monsters bij elkaar. De Leeuwin wordt ze genoemd. En ze staat op het punt om een superboef te worden. Want de virtuele gevangenis is straks niet meer alleen virtueel… De vier vrienden raken verzeild in een avontuur waarin de echte wereld en gamewereld zich vermengen. Ze moeten echte gamehelden worden, hun angsten overwinnen en de monsters verslaan!

Gamehelden: monsters en superboeven verslaan

Alles komt aan bod in dit boek wat gamen zo leuk maakt. Met elkaar een mysterie oplossen. Gebruik maken van je superkrachten. Allerlei boosters en portalen inzetten. En helemaal bijzonder dat deze kinderen de game in worden gezogen en terug moeten zien te keren naar de echte wereld! Lukt het de gamehelden om de monsters te verslaan en te ontsnappen uit deze spannende game?

Een boek over gamen, dat sluit zeker weten aan bij de leefwereld van heel veel kinderen. De meeste ouders denken regelmatig terug aan hun onbezorgde jeugd zonder al deze games. Discussies over schermtijd zijn echt niet leuk. Maar we moeten toegeven, het biedt kinderen ook heel veel plezier. Zoals de euforie van een racespel winnen. Trots zijn op een mooi bouwwerk in Minecraft. En natuurlijk samen strijden met andere gamehelden en de monsters verslaan. Kinderen voelen zich dan echte helden! En daardoor groeit ook hun zelfvertrouwen, zelfs online!

Gamehelden tegen de monsters

Billy Bones bazen

Uitgeverij Billy Bones heeft de gaafste avonturen uitgezocht om lezen leuk te maken. Verhalen om voor te lezen, gezellig samen te lezen of natuurlijk zelf te lezen. In dit boek staan steeds korte hoofdstukken met duidelijke zinnen. Kinderen worden een echte leesbaas met deze Billy Bones bazen boeken! 

De gamehelden tegen de monsters is een tof avontuur voor gegarandeerd leesplezier. Fantasievol geschreven door Marcel van Driel. En wat een Leuke illustraties van Paco Vink. Met coole hoofdstuktitels, zoals Power-me-Up. En ook nog eens leuke pagina’s tussendoor in stripvorm. Gevarieerd en uitdagend leesplezier dus!

En het is ook nog eens een herkenbaar verhaal. Over moeders die gek worden van schermen. Kinderen die balen dat ze moeten eten. Dat ze dan heel snel gaan eten want ze hebben nog maar een uurtje recht op gratis extra’s. Dan kunnen ze verder…


Gamehelden tegen de monsters biedt dus veel leesplezier, voor alle kinderen die van gamen houden. De jongere kinderen kun je voorlezen en de oudere kinderen lezen zelf. Met de QR-code achterin het boek vind je meer informatie, en een toffe actie van de auteur. Want kinderen die hun boekbespreking over de Gamehelden houden, kunnen een persoonlijk succesfilmpje ontvangen!

Specificaties Gamehelden tegen de Monsters

Auteur: Marcel van Driel | Illustraties: Paco Vink | Uitgeverij Billy Bones | 9789030508489 | februari 2022 | 104 pagina’s | Meer informatie vraag je bij de lokale boekhandel, of vind je hier bij Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid milieubewust mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

achterkant
Footer 8 met bol verwijzing


Lianne
Delen is enorm lief

Ik ben Lianne, 40 jaar oud en moeder van drie hele lieve jongens. Opgeleid als orthopedagoog en geïnteresseerd in alles rondom opvoeding en ontwikkeling. Hoe kun je als ouder mindful te werk gaan, hoe zorg je voor jezelf en hoe hou je het een beetje leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.