Garage Gust – Leo Timmers, een geweldig prentenboek

Leo Timmers is inmiddels voor mij een favoriete schrijver geworden. Zijn fantasie in de illustraties gaat heerlijk ver waardoor kinderen het een genot vinden om naar zijn boeken te kijken. Wellicht herken je zijn naam nog wel van een huis voor Harry, het prentenboek van de Nationale voorleesdagen 2019? Op MamaScrapelle staan nog twee andere boeken van hem Aap op straat en Op weg. Maar deze blog gaat over een inmiddels vijfde druk van Garage Gust.

Garage Gust

garage gust

Gust is een vrolijke en creatieve doe-het-zelver. Geen klus is te groot of te moeilijk voor hem. Gelukkig heeft hij altijd nog wel wat handige spulletjes staan! Dat is ook zeker te zien op de eerste prent. Voor zijn garage staan een roze koelkast, een vissenkom, een oude badkuip, een openhaard en nog wat andere spullen. Rommel zou je denken, maar niet voor het bedrijf Garage Gust!

Rico de neushoorn heeft een te klein zadel, gelukkig heeft Gust nog wat spullen staan. In dit geval een oude groene stoel. Dan komt er een giraf aan, met een dikke trui 3 sjalen en een hoofddoek om. Haar auto heeft geen dak en ze heeft last van de tocht. Garage Gust helpt haar graag met 3 oude vaten en de openhaard.

De rommel naast de garage wordt minder en minder nadat ook de walrus, de pinguïn en het konijn zijn geholpen. Gaandeweg ontdekken we zelfs meer spullen die eerst verstopt waren door andere spullen.

garage gust

De laatste spullen weet hij zelfs nog te gebruiken!

Geweldig prentenboek

Ik vind Garage Gust echt een geweldig prentenboek. Het zet kinderen aan tot “out of the box” denken, het prikkelt de fantasie en je doet jezelf een lol door na het voorlezen een grote doos met rest/scrap materiaal neer te zetten. Wedden dat er prachtige voertuigen worden gemaakt!

Speciaal voor de Nationale Voorleesdagen is Garage Gust als vijfde druk uitgebracht.

Specificaties Garage Gust

garage gust Leo Timmers

Auteur: Leo Timmers | Uitgever: Querido | 9789045124773 | Druk: 5 | januari 2020 | 40 pagina’s | meer informatie vind je hier

ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.