Geesten en gekken, team Leonardo. Spannend avontuur.

Geesten en gekken. De titel van het tweede deel van de driedelige serie team Leonardo. Een spannend avontuur geschikt voor lezers vanaf 10 jaar. Maar, ook voeding voor jeugdsentiment van volwassenen kan ik zeggen. Deze serie is vergelijkbaar met de Vijf van Enid Blyton. In het eerste deel, de museumroof, heeft een gangster een beeldje gestolen uit het museum. Hier is een stokje voor gestoken. Vanaf hier gaat het tweede deel, geesten en gekken verder.

Geesten en gekken

Hoofdpersonen uit de serie

De hoofdpersonen in geesten en gekken zijn vijf kinderen, 3 jongens en 2 meisjes. En ook op jonge leeftijd is het al handig om het juiste netwerk te hebben. Thom is bijvoorbeeld de zoon van de burgemeester. Pipa haar ouders hebben een hotel. Emil zijn oudere zus werkt bij de politie. Jasper en Mirthe zijn een tweeling. Ze kunnen niet zonder, maar ook niet met elkaar. En natuurlijk hebben ze allemaal zo hun kwaliteiten, inclusief een neus voor avontuur. Dat af en toe ook toevallig op hun pad komt. En dus ook in dit tweede deel van de serie team leonardo, geesten en gekken.

hotel pipa

Geesten en gekken, het verhaal

Geesten en gekken is dus een heel spannend avontuur. Het is bovendien zo geschreven dat je bijna een film af kan spelen in je hoofd. Een italiaanse gangster (heerlijk stereotyp) heeft een belangrijk beeldje gestolen uit het museum. De kinderen hebben hier echter een stokje voor gestoken. Deze persoon zal niet rusten voordat hij het beeldje weer terug heeft. En daar heeft hij alles voor over. Zelfs een ontvoering, of eigenlijk twee. Maar, met geesten en gekken zijn nog niet alle vragen opgelost. Want, waar was het team Leonardo mee bezig en waarom wordt daar zo geheimzinnig over gedaan? Wie zijn Krauw en Victor? Daarover kan je weer verder lezen in het volgende deel, project Pandora (april 2021 verwacht).

Geesten en gekken

De auteur, Erwin Claes

Erwin Claes (1977) was nooit een uitblinker op school. Te veel fantasie beweerden zijn leerkrachten, behalve als het over geschiedenis ging, dan was hij steeds één en al oor. Hij is uiteindelijk archeologie gaan studeren. Dat verwerkt hij ook in zijn boeken. Niet alleen de laatste serie over team Leonardo. Hij heeft ook een thrillerreeks geschreven: De zwarte adem, Wel voor een oudere leeftijdsgroep, 15 tot 18 jaar.

opsporing verzocht

Specificaties Geesten en gekken

Auteur: Erwin Claes| Illustrator Michaël Olbrechts | Uitgever: Clavis │ 9789044839043 │ juli 2020 │ 195 pagina’s | Meer informatie vind je hier

Geesten en gekken
footer5
Elles
Delen is enorm lief

Ik ben Elles, moeder van een 9-jarige dochter en een 14-jarige zoon. Ik hou van reizen en koken, mooie prentenboeken en literatuur. Ik heb ook creatieve genen waar ik regelmatig blij mee ben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.