Geheimen van de tovertuin met Woezel & Pip

Ja met het thema vriendschap voor de deur zijn een van de bekendste vriendjes van nu natuurlijk Woezel & Pip! Van baby af aan leren ze al over deze twee honden vriendjes die bij elkaar horen. En na die babyfase komt de peuterfase en dan worden ze voorgelezen uit bijvoorbeeld de Sloddervos. En vanaf 3,5 jaar is het tijd voor de volgende fase! De Geheimen van de tovertuin, lees-, kijk- en ontdekboek! 

Geheimen van de tovertuin

Geheimen van de tovertuin

Het grote zoekboek Geheimen van de tovertuin van Woezel & Pip bevat maar liefst 6 thema’s! Kinderen leren uit de natuur alles over schutkleuren, het weer, onder de grond, onder water, sporen en nachtdieren.

6 vragen

Op elke zoekplaat staan, na een kort verhaaltje, 6 vragen over de twee pagina vullende plaat. Zo staat er bij de plaat van Weer bijvoorbeeld: Welke wolken brengen onweer? Hoe noem je de bevroren regen die aan de boom hangt? Maar ook iets makkelijkere vragen als: Wat zijn de kleuren van de regenboog? Wat ligt op Buurpoes haar muurtje?

Voor mij als gastouder zijn deze vragen super handig. De moeilijke vragen zijn voor de kleuters, de iets makkelijkere voor de oudste peuters en de makkelijkste vragen zijn voor de peuters. Zo krijgt iedereen een goed zelfvertrouwen dat ze een antwoord op een vraag weten.

Zelf vragen verzinnen

Geheimen van de tovertuin

En zijn de vragen in geheimen van de tovertuin alsnog te moeilijk? Ach dan verzin ik er toch gewoon nog een bij! Er is zoveel te zien dat je er zelf ook nog heel wat over kunt vragen! Zoals :

  • Wat zijn de geheimen van de tovertuin in deze plaat? –> Een schatkist, een potlood!
  • Hoeveel dieren zie je op deze plaat? 10 of 11? Want is een dinosaurus ook een dier?
  • Wat had buurpoes op haar rug zitten?
  • Wie is er het diepst onder de grond?
  • Wie ligt er te slapen?

Antwoorden en weetjes

Geheimen van de tovertuin

Op de volgende bladzijdes in geheimen van de tovertuin vind je daarna de antwoorden op de vragen ( rechts onderin) en nog eens een stuk of 8 leuke weetjes. En ook die zijn weer toegangkelijk voor verschillende leeftijden met wie je dit leuke lees-, kijk- en ontdekboek leest.

In het licht van de zon zitten alle kleuren samen. Daarom ziet het er wit uit. Als het door een regendruppel valt, wordt het wit weer gesplitst en zie je een regenboog.

Sommige sterren zien er groter uit dan andere. Dat zijn namelijk geen sterren, maar planeten, net als de aarde. Als je op een heldere nacht omhoog kijkt, kun je er soms wel vijf tegelijk zien. Dat zijn Mercurius, Mars, Venus, Jupiter en Saturnus. 

Een leuk en leerzaam boek die je voor meerdere leeftijden kunt gebruiken om de geheimen van de tovertuin te ontdekken! En naast Woezel & Pip, buurpoes en alle andere vaste vriendjes is neefje Charlie ook van de partij!

Specificaties geheimen van de tovertuin

Uitgeverij: Leopold | auteur:  Dromenjager |  9789025874605 | 32 pagina’s | augustus 2018 | meer informatie vind je hier

ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.