Gek van Clementine – een boek vol humor, liefde en spanning

Gek van Clementine heb ik een jaartje geleden zien liggen in de koopjeshoek van de supermarkt. Sinds ik weet dat daar regelmatig boeken tussen liggen, neem ik vaak een kijkje. Soms ga ik er zelfs heen als ik geen boodschappen hoef te doen. Ik ben niet verslaafd aan boeken hoor 🙂

Toen ik dit boek zag liggen, trok de cover mij niet meteen aan. Een jongen en een meid, ontzettend verliefd. De cover, samen met de titel Gek van Clementine, dacht ik dat het een ultiem liefdesboek was. Ik hield toen nog niet zo van romans en las eigenlijk alleen thrillers. Toch ben ik de flaptekst nog gaan lezen. Want je kan, vind ik, een boek niet afwijzen door alleen een cover. Ik heb daarna toch besloten om dit boek mee naar huis te nemen. ‘Vermiste studente’ klonk mij spannend in de oren. Daarnaast gaat het boek ook deels over boeken en schrijven. En bovenaan de achterflap staat: Een beetje mysterie, flink wat humor en heel veel sexy.

hoofd Gek van Clementine

Gek van Clementine

In Gek van Clementine heeft Clementine Avery na een aantal traumatiserende ervaringen daten afgezworen. Eerst is haar hart door haar vriendje gebroken. Daarna werd ze heftig gestalkt door een docent. Ze wordt vaak gesloten of bitchy genoemd, maar dat maakt haar niet uit. Door niet te daten, voelt ze zich het veiligst. De hele campus, waar ze studeert, is in de ban van een vermiste studente.
Alles verandert wanneer Clementine zich per ongeluk ingeschreven blijkt te hebben voor het vak Romantische fictie schrijven. Daar heeft ze helemaal geen inspiratie voor! Dan ontmoet ze de knappe Gavin Murphy. Hij is meer dan bereid om haar te helpen om wat steamy inspiratie op te doen. Puur en alleen om haar te helpen met haar opdracht, natuurlijk…

Gek van Clementine is officieel voor New Adults (18-25 jaar) en het eerste deel in de Dearest-serie van de populaire auteur Lex Martin.

Gek van Clementine

Leeservaring Gek van Clementine

Gek van Clementine was voor mij het eerste boek van Martin wat ik las. Het boek was beter dan ik had verwacht. Gek van Clementine was inderdaad een ultiem liefdesboek. Maar omdat het ook veel humor en behoorlijk wat spanning bevat, was het fijn te lezen. Gek van Clementine bevat vooral inhoudelijke spanning. Want: wat is er met de vermiste studente gebeurd? Dat deel van het verhaal speelt eerst alleen op de achtergrond. Maar: je wilt daar graag meer over lezen, en is het lastig om het boek weg te leggen. Dus wil je het liefst het boek in één ruk uitlezen, je wilt weten hoe dat afloopt. Daarnaast bevat het boek ook meerdere steamy scenes, maar deze waren niet overheersend waardoor het boek geloofwaardig en echt overkomt. Wel was de seksuele spanning ook goed te voelen tijdens het lezen van de steamy scenes.

Je leest ook dat Gavin echt zijn best moet doen om het vertrouwen van Clementine te winnen. Hij zal haar moeten bewijzen dat hij haar kiest en dat hij te vertrouwen is. Hij geeft Clementine dan ook alle tijd die ze nodig heeft. Dit wordt heel mooi overgebracht op de lezer. De vlotte schrijfstijl was prettig om te lezen en de bijkarakters vond ik ook erg leuk. De personages in Gek van Clementine waren goed uitgewerkt en ze maken echt een ontwikkeling door. Wel vond ik het jammer dat het verhaal vanuit het oogpunt van Clementine is verteld, waardoor ik soms de gedachten en gevoelens van Gavin miste. Ik zal zeker deel twee en drie willen lezen van deze serie. Ik vond het jammer dat Gek van Clementine uit was en dat ik niet meteen in het volgende deel kon beginnen, die moet ik nog kopen.

Bladzijde

Lex Martin

Lex Martin is naast auteur, ook docent Engels. Ze heeft op meerdere plekken in Amerika gewoond, maar woont nu in Los Angeles. Ze heeft een man, tweelingdochters en een konijn, genaamd Dandelion. Lex Martin houdt van zwartwitfotografie, naar LP’s luisteren en natuurlijk van lezen. Lex Martin is bestsellerauteur van Varsity Dads, Texas Nights en de Dearest-serie. Ze schrijft eigentijdse romantische, steamy romans. Ze hoopt dat de lezers daarvan houden. Haar ouders vermijden deze soort.

Andere boeken van Lex Martin

Dearest-serie (ook los te lezen)
Dearest Clementine/Gek van Clementine* Deel 1 (2019)
Finding Dandelion/Onvergetelijk* Deel 2(2020)
Kissing Madeline/Door schade en schande* Deel 3 (2020)

Texas Nights (ook los te lezen)
Shameless* Deel 1(Engels 2016)
Reckless* Deel 2 (Engels 2018)
Breathless* Deel 3 (Engels 2020)

The Varsity Dads (ook los te lezen)
The Varsity Dad Dilemma* Deel 1 (Engels 2021)
Tight Ends & Tiaras* Deel 2 (Engels 2022)
The Baby Blitz* Deel 3 (Engels) (Coming 21 Februari 2023)

Romantic Comedies cowritten with Leslie McAdam
All About The D* (2019)
Surprise, Baby!* (2019)

Specificaties Gek van Clementine

Uitgeverij: Volt/Lovebooks | Auteur: Lex Martin | Oorspronkelijke titel: Dearest Clementine | Vertaald (vanuit het Engels) door: Gabriëlla van Karsbergen | Omslag: Lona Aalders | Omslagbeeld: Kirayonak Yuliya / Shutterstock.com | Augustus 2019 | 332 pagina’s | 9789021418469 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier voor Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Cindy
Delen is enorm lief

Via Instagram reviewt Cindy boeken via cindysboeken_official. Ze leest graag verschillende soorten boeken maar feelgood & thrillers zijn favoriet. Naast haar drukke baan leest ze graag ter ontspanning. Niks zo lekker om te verdwalen in een mooi, goed en spannend verhaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.