Gewoon Ted – Over een draak op zoek naar vrienden

De kaft van ‘Gewoon Ted’ maakte mij enorm nieuwsgierig. Op de kaft zie ik een sip draakje zitten, met een boek met de tekst ‘zo maak je vrienden’ in zijn hand. Wat zou er met hem aan de hand zijn?

kaft

Een enge draak of gewoon Ted?

Ted is een draak. Hij is lief en vooral heel creatief. Het liefst wil hij ook vriendjes hebben om samen dingen mee te doen. Maar dat lukt niet heel goed, want de andere dieren zijn erg bang van hem.
Dan bedenkt hij een plan. Hij gaat naar het berenpicknickfeest en maakt daarvoor een berenkostuum. Zo zal niemand hem herkennen en kan hij toch gewoon vriendjes maken! Alleen pakt zijn plan niet helemaal uit zoals hij gedacht had. Want tijdens het feest ontdekken de beren zijn ware aard… gewoon Ted?

Hoe maakt een draak vrienden?

Hoe maak je vrienden? Ted probeert dat op verschillende manieren. Als hij naar andere dieren toe rent, rennen ze weg. Als hij een taart komt brengen naar de konijnen, denken ze dat hij ze op wil eten.
Uiteindelijk denkt Ted dat hij zich het beste voor kan doen als iemand anders, omdat ze hem dan wel leuk zullen vinden. Uiteindelijk vinden de andere dieren hem toch leuk zoals hij is: gewoon Ted. En blijkt het dat er ook een aantal andere dieren zijn die zich vermomd hebben. En die zich precies zo voelen als Ted.

Een fijn boek voor in de kleuterklas

Dit is een boek wat heel bruikbaar is op de basisschool. Ik zou het zo gebruiken in mijn kleuterklas, maar het is ook nog heel goed bruikbaar in een groep 3 bijvoorbeeld. Want in elke klas is het goed met elkaar omgaan prioriteit. Hoe vervelend is het dan dat je als leerkracht kinderen ziet die niet mee kunnen of mogen spelen met anderen? Gewoon Ted is een fijn boek om dit onderwerp bespreekbaar te maken. Je kunt na het voorlezen van dit boek vragen aan kinderen gaan stellen, zoals: ‘wie voelt zich ook weleens zoals Ted?’

Dit hartverwarmende draakje zorgt ervoor dat ook de kant van deze kinderen bekeken wordt en geeft een opening om met kinderen het gesprek aan te gaan. En wat zo leuk is, is dat Ted niet de enige is die zich af en toe buitengesloten voelt, er zijn er meer die zich ook weleens zo voelen. En dat je dan gewoon het beste jezelf kunt zijn! Net als Ted. Gewoon Ted.

Specificaties Gewoon Ted

Auteur: Lisa Sheehan | Vertaling: Ellen Hosmar | Uitgever: Veltman Uitgevers│ 9789048319480│mei 2021│32 pagina’s│meer informatie vind je bij je lokale boekhandel of klik hier

Gewoon Ted
Footer5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.