Grapman held met humor: een grappig boek vol komische illustraties

De vrolijkheid en grappen stralen je op de kaft van het boek al tegemoet: Grapman, held met humor, is een leuk boek. Dit boek is geschreven en geïllustreerd door Tjibbe Veldkamp en Kees de Boer. En net voor er een nieuw deel uitkomt (augustus 2021) las ik samen met mijn zoon Mels (11 jaar) Held met humor.

Grapman, held met humor

Onbegrepen held met humor

Het boek gaat over Nik, een hele gewone jongen zo lijkt het. Maar Nik voelt zich een superheld, met als geheime kracht humor. Een held met humor dus. Alleen lijken de mensen om hem heen dat nog niet zo goed te begrijpen. Wat Nik ook probeert, zijn grappen leiden vooral tot pijnlijke stiltes. Tot zijn eigen verbazing. Maar een superheld heeft tegenstanders nodig vindt Nik, dus hij gaat moedig door in zijn strijd tegen deze ‘tegenstanders’.

Grapman in actie

Naast de kinderen in de klas zonder humor, is er nog 1 persoon die nog minder humor heeft. Meester Nietje, een soort zombie zonder humor volgens Nik. Maar opeens is er toch een humor-opening. Na een lastige spreekbeurt samen met zijn superslimme klasgenootje Noor is de sfeer in de klas heel vreemd. Nik heeft geen idee waar de spreekbeurt over ging en probeert de situatie te redden, op zijn eigen superheld-manier natuurlijk. En opeens begint er iemand te lachen en uiteindelijk ligt de hele klas dubbel! De superheld in actie dus. Meester Nietje wordt razend en neemt Nik en Noor mee, om hen een lesje te leren. Hoe en wat ga ik niet verklappen natuurlijk. Maar het heeft te maken met een klok, een andere tijd, en meesters die kinderen nog echt mochten straffen. En onze superheld komt natuurlijk ook daar in actie!

Zelf aan de slag in het boek

Naast het verhaal vol grappen en de mooie tekeningen, kun je in ‘Grapman held met humor’, ook zelf aan de slag. De laatste pagina’s in het boek zijn voor de lezer, om zelf een grappig verhaaltje te maken met de tekeningen die er al staan. En andersom, er staat al wat tekst, maar de tekeningen mag je zelf maken. Erg leuke toevoeging in het boek!

Over de schrijver en illustrator

Tjibbe Veldkamp en Kees de Boer werken vaker samen in het maken van leuke kinderboeken. Samen maakten zij ook de prentenboeken over Agent en Boef, en het kinderboekenweekgeschenk van 2011. Veldkamp won drie Zilveren Griffels.

Held met humor

Grapman, held met humor is leuk om te lezen en de illustraties maken het heel levendig en grappig. Mijn zoon is net te oud voor dit boek, ik denk dat kinderen tussen de 6-8 jaar dit het leukst vinden om te lezen of om voor/samen te lezen. Er is ook een luisterboek van Grapman, ook een leuke manier om het boek te ‘lezen’, bijvoorbeeld in de auto op vakantie. In augustus komt er een nieuw deel van Grapman: Sci-girl slaat toe.

Specificaties Grapman held met humor

Auteur: Tjibbe Veldkamp | Illustraties: Kees de Boer | Uitgever: Querido | september 2020 | 9789045124438 | 176 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier bij Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid milieubewust mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing


Anouk
Delen is enorm lief

Ik ben Anouk (40) en samen met mijn zoon Mels van 11 jaar lezen we graag wat af. Althans, ik lees alles wat los en vast zit. Papier en e-reader. Mijn zoon leest alles wat niet saai is. Naast schrijven en boeken verslinden, wandel ik ook graag. En soms met iets meer tempo, dan hardloop ik lekker door Zwolle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.