Warrior Cats Grijsstreeps terugkeer, een pocketeditie in manga stijl

Ik stuiter nog een beetje rond, want er is weer een toffe boekenserie uit van mijn geliefde Warrior Cats serie. En dit keer zien we de katten eindelijk zoals de schrijvers achter Erin Hunter ze voor zich zagen. Grijsstreeps terugkeer in toffe pocket edities in mangastijl! De eerste drie delen zijn uit! Ik ontving het tweede deel dus besloot om heel snel de andere twee delen ook te halen zodat ik jullie er alles over kan vertellen. Nou ja bijna alles dan het moet natuurlijk ook nog een beetje mysterieus blijven toch?!

Warrior Cats De verloren krijger – Grijsstreeps terugkeer deel 1

Dit eerste deel begint bij een groot verlies voor de Warrior Cats. Hun geliefde thuis is verwoest en tweebenen vangen katten die los rondlopen. In een poging clankatten te bevrijden wordt Grijsstreep helaas meegenomen door de tweebenen. Hij wordt in een huis gezet en daar gevangen gehouden. Langzamerhand begint hij steeds meer het gevoel te krijgen dat hij een poesiepoes wordt. En dat maakt de krijger in hem wakker. Maar die krijger heeft een hoop training gemist en het is een ware strijd om weg te komen van zijn tijdelijke verblijf. Gelukkig krijgt hij hulp!

Warrior Cats Toevluchtsoord voor krijgers – deel 2

In het tweede deel van Grijsstreeps terugkeer volgen we Grijsstreep en Millie op hun zoektocht naar de DonderClan. Maar helaas is hun reis geen makkelijke. Ze komen allemaal obstakels tegen en de tweebeenplaats verlaten is een lastige en bijna gevaarlijke onderneming. Millie is echter een snelle leerling en trouw aan Grijsstreep. Zal ze dat genoeg helpen als ze in gevaar komen door een boerderij monster?

Warrior Cats De terugkomst van de krijger – Grijsstreeps terugkeer deel 3

Grijsstreeps terugkeer komt ten einde met dit laatste deel van deze manga boekenserie van de Warrior Cats. Millie en Grijsstreep bereiken eindelijk het oude terrein van de DonderClan, maar helaas is hier niks meer van over. Gelukkig weet boerderijkat Rogge ze op de goede weg te zetten. Onderweg krijgt Grijsstreep echter een groot ongeluk. Zal de loyaliteit tussen Millie en Grijsstreep voldoende zijn? Krijgen ze genoeg hulp? En hoe kunnen ze snel hun eindbestemming de Zinkendezonplaats bereiken?

Leeservaring Manga boeken Warrior Cats

In het begin was ik een beetje bang dat de plaatjes van de Warrior Cats zoals ik ze in mijn hoofd heb mijn leeservaring van deze nieuwe stijl Warrior Cats boeken mij in de weg zou zitten. Dat ik een soort kortsluiting zou krijgen in mijn hoofd tijdens het lezen. Maar dat viel gelukkig hartstikke mee. Ja Grijsstreep zag er in mijn hoofd iets anders uit, maar ik ontving deze metamorfose met open armen en zat vliegensvlug weer in het verhaal.

De illustraties zijn echt heel tof gemaakt. In zwart wit in het boek zelf, maar op de kaft in kleur. Zo kun je toch zelf ook nog een beetje je eigen fantasie gebruiken. Al worden de Clankatten in de boeken van Erin Hunter wel uitvoerig beschreven hoe ze er uitzien.

Het is geïllustreerd in Manga stijl en dat past perfect bij de avonturen van Grijsstreep en Millie. Veel actie, veel avontuur en amper rechtlijnig zoals in een stripboek. Illustratiekaders die over een paginavolle illustratie lopen, dan weer schuin en dan weer recht. Ik vond het een hele fijne leeservaring.

En waar mijn dochter het leesgen helaas niet van mij georven heeft, heeft zij dan eindelijk ook haar eerste Warrior Cats ervaringen gehad en ze gaf al aan dat het naar meer smaakte.

Lees ook deze blogs

warrior cats grijsstreeps terugkeer manga (8)

Specificaties Grijsstreeps terugkeer manga:

Auteur Dan Jolley | Illustrator James L. Barry | Creatie Erin Hunter | Uitgeverij Pelckmans | Vertaling: Ans van der Graaff

  • Deel 1: 9789463835169 | 01 juni 2024 | 96 pagina’s
  • Deel 2: 9789463835145 | 01 juli 2024 | 96 pagina’s
  • Deel 3: 9789463835152 | 01 juli 2024 | 96 pagina’s

Meer informatie bij de lokale boekhandel, uitgeverij Pelckmans of via bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.