Groot gluurboek dinosauriërs – Binnenkijken bij de dino’s

Boeken met het thema dino’s vallen bij jonge kinderen altijd in de smaak! Het Groot gluurboek dinosauriërs waarschijnlijk helemaal, want dit boek heeft iets unieks: je bent zelf de paleontoloog en gaat op zoek naar fossielen. Met je vergrootglas onderzoek je de fossielen van de indrukwekkendste dinosaurussen die ooit leefden op onze planeet!

Groot gluurboek dinosauriërs

Groot gluurboek dinosauriërs: een dino graafavontuur!

Als je naar de kaft van dit boek kijkt, zie je al een vergrootglas (er zijn vier van dit soort bladzijdes in het boek te vinden). Je kunt met je vinger het vergrootglas verschuiven, en zo de fossielen in de bodem onderzoeken. Wat ligt daar allemaal verstopt? De stukken bot die je weet te vinden, worden vervolgens besproken bij de weetjes.
En bij elke bladzijde met een loep staat er weer een ander onderwerp in de schijnwerpers, zoals bijvoorbeeld planteneters of dino’s die in de lucht en zee leefden.  

planteneters  dino's

Veel leuke weetjes

Natuurlijk zijn er al heel veel boeken over dino’s op de markt. Het Groot gluurboek dinosauriërs weet tóch nog wat leuke weetjes aan te stippen, waar ik nog nooit eerder van had gehoord. Wist je bijvoorbeeld dat plantenetende dinosauriërs niet alleen planten, maar soms ook stenen aten? Die stenen bleven in hun maag en hielpen bij het vermalen van de planten in kleinere stukjes!
Ook staan er een aantal dinosoorten in beschreven, die je ook niet zo snel in andere boeken tegenkomt, zoals bijvoorbeeld de Baryonyx, de Zanabazar en de Compsognathus (een roofdier dat zo groot was als een kip).

Mooie vormgeving

Wanneer je dit boek in de boekhandel ziet liggen, valt je oog er meteen op. Het heeft een flink formaat, heeft stevige kartonnen bladzijdes én natuurlijk de 4 bladzijdes met het vergrootglas, waarmee je zelf in de bodem kunt speuren naar fossielen.
Daarnaast valt het Groot gluurboek dinosauriërs op door het mooie kleurgebruik én de leuke tekeningen. De dino’s zijn niet té eng of levensecht getekend, waardoor dit ook voor de jonge kinderen erg aantrekkelijk is. En opvallend: er is in dit boek ook geen bloed te zien, of dino’s die elkaar opeten. Dat vinden sommige jonge kinderen ook nog weleens eng….
Het boek is overzichtelijk ingedeeld, de weetjes staan mooi geordend. Wanneer je meer wil weten over dino’s, is dit boek zeker een aanrader!

Groot gluurboek dinosauriërs

Specificaties Groot gluurboek dinosauriërs

Auteur: Camilla de la Bedoyère │Uitgever: Davidsfonds Infodok │9789002270192 │januari 2020│22 pagina’s│meer informatie vind je hier

Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly, getrouwd en moeder van twee dochters van 6 en 8 jaar. Ik werk 3 dagen per week als kleuterjuf. Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Natuurlijk ben ik als juf gek op kinderboeken. Als gezin doen we het liefst zoveel mogelijk leuke dingen met elkaar: spelletjes, knutselen, uitstapjes en weekendjes weg.

1 Response

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.