Groot gluurboek mijn lichaam, een kijkje in het menselijk lichaam

Wij zijn als mensen gek op gluren. Jij ook, geef het maar toe. Kijken naar “iets” waarvan dat “iets” het niet door heeft. Maar deze menselijke drang is stof voor een andere blog. Nu mogen we gaan gluren, en gluren naar iets heel erg gaafs. Alledaags en tegelijk ook niet. Het groot gluurboek mijn lichaam geeft namelijk een kijkje in het menselijk lichaam! Iets wat we elke dag zien en voelen. Het boek laat ons gluren binnenin het lichaam, en dat is heel interessant!

groot gluurboek mijn lichaam

Groot gluurboek mijn lichaam

Alledaags en tegelijk niet, ons lichaam! Ga op verkenning in je wonderlijke lichaam en gluur eens naar wat er binnen allemaal zit en afspeelt. Onder de huid van het menselijke lichaam zit een geweldig systeem van hardwerkende spieren, organen en cellen. Grijp je magische vergrootglas en neem binnenin een kijkje dankzij Groot gluurboek mijn lichaam!

Gluren maar!

Groot gluurboek van mijn lichaam laat je een kijkje nemen in het menselijk lichaam. Door middel van bewegende vergrootglazen kan je gluren naar je ingewanden, botten, zenuwstelsel en meer! Het is informatief, kleurrijk en fijn dat kinderen iets mogen doen met hun handen. Dat zorgt ervoor dat het gluren en ontdekken nog meer bij hun belevingswereld past. Mijn 7 jarige dochter voelt zich echt een dokter en ik hoor de ene ‘wauw’ na de andere ‘wauw’ terwijl ze door het boek speurt.

Het begint al bij de kaft, hier kan je meteen gaan gluren met het vergrootglas. Sla de dik kartonnen kaft om van Groot gluurboek mijn lichaam en je krijgt meteen heel handig pagina’s te zien die passen bij wat er gevonden wordt tijdens het gluren. Hart, hersens, longen, maag en skelet. De teksten zijn informatief, beknopt, niet kinderachtig en lekker duidelijk. De tekeningen zijn kleurrijk en geven mij een retro gevoel.

spijsvertering

Belevingswereld

Ik denk dat uitgeverij Davidsfonds het perfecte boek heeft gemaakt die goed aansluit bij de belevingswereld van kinderen. Groot gluurboek, mijn lichaam wordt aanbevolen vanaf 6 jaar. Het boek is perfect om samen te lezen en beleven maar kinderen kunnen ook prima zelf gaan ontdekken. De pagina’s zijn stevig en het boek is groter dan gemiddeld. Door de interactieve elementen blijft het interessant. De illustraties en teksten zijn mooi aanvullend en precies goed.

Verwacht geen complete encyclopedie, verwacht wel passende teksten en informatie die bij de doelgroep past. En dat is genoeg stof tot nadenken en vele, vele uren met diverse vragen. Elk laagje van je lichaam komt aan bod in Groot gluurboek mijn lichaam. Het zenuwstelsel en botten vind mijn dochter voor nu het meest interessant.

groot gluurboek mijn lichaam

Toffe reeks

Groot gluurboek mijn lichaam is echt zo’n boek om indruk mee te maken in de klas/opvang of om cadeau te geven. Mijn dochter zag al op de achterkant dat er nog twee delen zijn en geeft aan deze op haar verlanglijstje te willen zetten. Ben je benieuwd naar Groot gluurboek dinosauriërs? Dan kan je mooi verder speuren op onze site want van dat boek heeft reviewer Kelly een mooie review gemaakt!

Specificaties Groot gluurboek mijn lichaam

Auteur: Nancy Dickman | Illustraties: Adam Howling | Vertaling: Karin Meert | Uitgever: Davidsfonds Infodok | 9789002273728 | 22 pagina’s | Augustus 2021 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.