Grote broer, een eerste deel zevenmijlslezen Lannoo

Een grote broer, tja wie wil die nou niet hebben? Zelf heb ik al jaren een lieve grote broer. Aïsha (7) heeft het ook getroffen met Elias (13), al ziet ze dat zelf niet altijd zo. Dit boek gaat over de wens om een grote broer te hebben. En tot de ontdekking komen dat je dat misschien zelf wel bent. Het boek is het eerste deel van de serie zevenmijlslezen van Lannoo.

grote broer

Waar gaat Grote Broer over

grote broer

Dit boek bevat een kort, grappig verhaal over Kevin die graag een oudere broer wil. Zijn vrienden hebben die allemaal. Hij heeft een kleiner zusje Eliza. Die is altijd vervelend. Ze maakt lawaai en kliedert in zijn schoolboeken. Niet leuk dus. Kevin is jaloers op zijn vrienden die wel een grote broer hebben. Die komen voor hen op als de grote jongens vervelend doen. Maar, hij ontdekt ook dat een grote broer hebben niet altijd leuk is. En dat zij het ook niet altijd leuk vinden om de oudste te zijn. Tot slot komt hij tot het inzicht dat hij zelf een grote broer is.

grote broer

Grote broer, eerste deel Zevenmijslezen

Zevenmijslezen is bedoeld voor jonge lezers van 6 tot 9 jaar. Het zijn verhalen met korte, eenvoudige zinnen en veel kleurillustraties. Er worden geen strikte AVI-regels of leesniveaus gehanteerd. Het gaat om fantasie en leesplezier. Aïsha (7) vindt het in ieder geval een grappig verhaal én herkenbaar.

Maria Parr en Heleen Brulot

grote broer

Grote Broer is geschreven door Maria Parr met illustraties van Heleen Brulot. Maria Parr komt oorspronkelijk uit Noorwegen en debuteerde in 2005 met De wonderlijke lotgevallen van Olle en Lena. Hiervoor kreeg ze de Nynorks Barnelitteraturpris. De illustraties van dit boek zijn ook gemaakt door Heleen Brulot. Zij studeerde illustratie aan de Koninklijke Academie in Den Haag.

Specificaties

Uitgeverij: Lannoo| Auteur: Maria Parr | 9789401469111 | oktober 2020 |40 pagina’s | Meer informatie vind je hier

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Footer5.jpg
Elles
Delen is enorm lief

Ik ben Elles, moeder van een 9-jarige dochter en een 14-jarige zoon. Ik hou van reizen en koken, mooie prentenboeken en literatuur. Ik heb ook creatieve genen waar ik regelmatig blij mee ben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.