Guinness World Records 2023 – een boek vol nieuwe records

Het Guinness World Records 2023 boek is er! Elk jaar verschijnt er een nieuwe editie van dit boek vol baanbrekende records. Maar is dit boek dan wel leuk om elk jaar opnieuw te lezen? Daar kan ik volmondig JA op antwoorden, want dit boek is jaar na jaar verrassend én vernieuwend!

Guinness World Records 2023

Een lekker dikke uitgave: Guinness World Records 2023

De editie 2023 bevat duizenden nieuwe records en aansprekende foto’s. Ook jonge recordhouders, zoals de jongste schaakgrootmeester ooit, passeren de revue. Naast het thema, het heelal, is er aandacht voor diversiteit en inclusiviteit op aarde, bizarre beesten (de grootste walvis), het menselijk lichaam, maar ook voor activiteiten als vogels kijken.

De compleet nieuwe editie Guinness World Records 2023 bevat duizenden records en sublieme foto’s. Boordevol tips om zelf bij te dragen aan de bescherming van onze planeet. Het allerbeste cadeauboek voor het hele gezin: succes verzekerd!

Elk jaar vernieuwend

Als je een keer een Guinness World Records boek hebt gezien, denk je wellicht dat elk deel hetzelfde is. Maar niets is minder waar! Natuurlijk is het uitgangspunt wel hetzelfde: de records van dat jaar zijn in het boek te vinden. Maar deze worden elk jaar op een andere manier gepresenteerd en er worden andere accenten gelegd. In het Guinness Records boek van vorig jaar kwam de rubriek ‘jonge presteerders’ uit. Deze nieuwe categorie is toen zo enthousiast ontvangen, dat ze deze dit jaar er weer in hebben opgenomen. En dat vind ik echt ontzettend leuk, want in die rubriek leer je 9 inspirerende jongeren onder de 16 kennen, die allemaal een uniek record op hun naam hebben staan.

Denk bijvoorbeeld aan de langste tiener of het meisje met de meeste lippenbalsems. Heel inspirerend dit, en zeker ook voor kinderen. Omdat deze rubriek een special is, krijgt elk kind een complete pagina in dit boek, met een mini-interview! Ook roept Guinness World Records kinderen op om zelf een record te breken. Er is nu sinds dit jaar een complete lijst verschenen met records speciaal voor kinderen. Dus willen je kids thuis aan de slag, neem dan zeker een kijkje in deze lijst!

Extra aandacht voor de ruimte

Elk jaar wordt een ander thema centraal gezet. Dit jaar is dat voor Guinness World Records 2023 ‘de laatste grens’. Het lijkt soms of alle records op aarde al zijn gebroken, dus veel mensen proberen nu hun pijlen te richten op records in de ruimte. Ook nieuw is dit jaar dat er speciale categorieën zijn ingevoerd voor mensen met een beperking. Daar zijn nu dus ook veel records van te vinden!
Ook heel tof vind ik de rubriek ‘uitgelicht’. Hierin wordt op een bijzondere manier een recordhouder in een ander perspectief geplaatst. Denk bijvoorbeeld aan het record ‘De langste sneeuwpop‘. Je ziet hier de langste sneeuwpop ooit gemaakt, geplaatst naast Olympia. Of je ziet een blauwe vinvis bovenop 3 Londense dubbeldekkers liggen. Dit geeft een heel bizar en surrealistisch beeld. En zet dit record even in een totaal ander daglicht!

Nog meer dan het boek

Er zijn gewoon zoveel bijzondere records, dat ze niet allemaal in het boek passen. En van sommige records zou je graag nog wel wat meer willen weten óf zien. En dat kan, want er is ook heel veel online bonuscontent te vinden. Denk aan TikTok videos, Facebook posts, Instagramstories en webartikelen. Zie je een icoontje van een afspeelknop, dan kun je via de QR-code naar het Youtube kanaal van Guinness World Records.

Dit boek staat zo bomvol, dat ik nog wel even door zou kunnen gaan. Denk aan de wereld rond in 300 records (een ode aan Jules Verne, wiens boek in 2023 zijn 150e verjaardag viert), de top 25 videogamerecords en cryptorecords. Het Guinness World records boek is echt een aanrader. Dit kleurrijke boek vol foto’s en bizarre records blijft hier de komende weken nog wel even op de salontafel liggen!

Specificaties ‘Guinness World Records 2023’

Auteur: Guinness World Records Ltd | Uitgeverij: Fontein | 9789026161650 | September 2022 | 256 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel, of klik hier voor Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid milieubewust mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

footer 5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.