Handboek waarzeggerij, een beginnersgids voor toekomst voorspellen

Waarzeggerij, is dat een ver van jouw bed show of ga jij mee in die spirituele ontwaking die gaande is? Waarzeggerij heeft een wat negatieve smaak misschien. Het wordt vaak geassocieerd met oude vrouwen die grote oorringen dragen en in een glazen bol kijken. Vervolgens een voorspelling doen en daar veel geld voor vragen. Dit boek Handboek waarzeggerij is een fijne en heldere beginnersgids waarbij de kern ligt bij onze aangeboren menselijke intuïtie. En vanuit die intuïtie zijn er weer veel dingen mogelijk om bepaalde signalen op te pikken en te kunnen lezen.

Handboek waarzeggerij

Neem je eigen lot in handen en leer de kunst van het waarzeggen! Maak kennis met het rijke erfgoed van de kunst van het waarzeggen en ontdek hoe je je eigen toekomst – en die van je vrienden – kunst interpreteren. Handboek waarzeggerij is een gids met meer dan veertig voorspellingstechnieken, zowel bekende als onbekende, zoals astrologie, handlezen, tarot, cefalomantie (het lezen van een schedel) en tasseografie (theebladeren lezen).

Lilian Verner-Bonds woont in Londen en is een internationaal erkende helderziende, handlezeres en genezeres. Daarnaast schrijft ze boeken, geeft ze lezingen en is ze lerares.

Intuïtie

Ik sta zelf een beetje in beide werelden als we het even zwart-wit moeten zien. Ik heb een grote interesse in spirituele dingen. Ook geloof ik wel in bepaalde dingen. Maar helemaal geloven in 1 iets, dat zit niet in mijn aard. Ook ben ik vrij nuchter maar tegelijk een dromer. Van allerlei soorten disciplines pik ik altijd wel iets mee van kennis en oorsprong. Handboek waarzeggerij is wat dat betreft een feestje voor mij. Het bevat maar liefst meer dan 40 soorten manieren om dingen te voorspellen plus wat achtergrond informatie.

Een basis waar ik in geloof is die van energie. We bestaan allemaal uit energie, om ons heen is energie en dat is ook meetbaar. Natuurkundig is er bewijs voor die basis. Ook geloof ik in de menselijke intuïtie. We worden er allemaal mee geboren. Al is het bij de één wat sterker aanwezig dan bij een ander. Die intuïtie is het stemmetje in je, het gevoel waardoor je iets doet zonder dat je het precies kan uitleggen waarom. Intuïtie kan aanvoelen als een richtingwijzer, een passie, een stem of hoe je het ook maar wilt noemen. Handboek waarzeggerij speelt in op intuïtie en inzicht, en ook hoe je dit kunt trainen.

Beginnersgids

Handboek waarzeggerij begint met een inleiding tot waarzeggerij. Daarin staat aangegeven dat het doel van het boek is om je in staat te stellen je eigen toekomst en die van je vrienden te voorspellen. Om die te voorspellen kan je van alles gebruiken. Dobbelstenen, takjes, kaarten, dieren maar ook theebladeren. Je hebt dus geen dure materialen nodig. In eerste instantie. Het boek gaat ervan uit dat jij je gaat verdiepen in de meerdere manieren van voorspellen die het geeft en zo de manier vindt die bij jou past. De manier die in connectie staat met jouw intuïtie.

Na de inleiding krijgen we een stukje geschiedenis om vervolgens te starten met je inzicht te activeren. Het noemt zichzelf een beginnersgids, en daar kan ik deels bij inkomen. De informatie is kort en beknopt en daardoor toegankelijk. Wel vind ik de manier van omschrijven en vertellen niet echt voor beginners. De spirituele termen vliegen een aantal keer per zin al om je oren. En voor mensen die hier nieuw in zijn kan het handboek waarzeggerij nogal overweldigend zijn.

Connectie

Ook is de schrijfwijze niet heel lekker voor mij. Ik weet niet of dit aan de vertaling ligt of aan de auteur zelf. Lilian Verner-Bonds is een internationaal erkend helderziende, handlezeres en genezeres. Ook lees ik dat ze vaker boeken schrijft en dat ze lerares is. Dat zouden toch ingrediënten kunnen zijn voor een fijne schrijfwijze. Misschien zit ze zo middenin dit onderwerp dat het voor haar allemaal vanzelfsprekend is en daarmee de beginners wat uit het oog verliest. Dus puur verhalend mis ik een connectie.

Wat ik wel heel tof vindt aan het Handboek waarzeggerij is de grote hoeveelheid van diverse manieren die besproken worden. Handlezen, fysionomie (gelaatstrekken), oneiromantie (dromen), kleuren, tarot, numerologie, runen, grafologie (hanschrift), dieren, pyromantie (vuur), voedsel zijn enkele manieren tot het lezen van tekenen om eventueel te voorspellen. Ik vind het heel boeiend om al die diversiteit te zien en om erover te lezen.

Handboek waarzeggerij voorspellen

Door die grote diversiteit is het Handboek waarzeggerij voor mij een leuk en informatief naslagwerk. Tegelijk moet ik wel zeggen dat ik niet echt geloof in een vaste toekomst en in het voorspellen daarvan. Of althans dat je dit moet willen. Wat ik “geleerd” heb is dat je eigenlijk je vingers niet moet branden aan voorspellingen van de toekomst. Het doet vaak meer kwaad dan goed. Je kan angstig worden en leven naar eventuele voorspellingen. Die misschien wel verkeerd gelezen zijn. Daarbij vraag ik me ook af of voorspellingen uitkomen omdat je ervan weet, of dat het echt zo ‘in de sterren geschreven stond’.

Daarbij moet je als beginner zeker oppassen met roeren in bepaalde energieën. Ik zou ook nooit zomaar aanraden om in te channelen bij geesten en enige waarschuwing hiervoor mis ik wel in het boek. Niet om bang te maken, dat is niet nodig. Maar wel om even alert te zijn in deze wereld achter de sluier van onze wereld. Er wordt steeds meer over bekend maar tegelijk is en blijft het tamelijk onbekend. Op pagina 49 staat bijvoorbeeld een test waarin je kan zien of je partner trouw is. Doe dit alsjeblieft voor de fun, het is geen garantie en reden tot scheiding.

kleuren

Jouw eigen kern

Het stuk van intuïtie, jouw eigen energie en het gebruik maken van diverse manieren als richtingwijzer in je leven. Daar sta ik achter. Soms weet je het gewoon even niet meer en kunnen bepaalde zaken zoals kaarten, kaarsen of wat je ook maar fijn vindt behulpzaam zijn als kompas. Het bevestigd soms je aanwezige intuïtie en soms helpt het bij het maken van keuzes. Het Handboek waarzeggerij is voor mij een boeiende verzameling van heel veel diverse manieren om die richtingwijzer te kunnen gebruiken.

Tegelijk zou ik dus nooit aanmoedigen om echt je toekomst te willen voorspellen. Of die van een ander. Zeker niet op een feestje zoals het er ook in staat. Vooral niet onder invloed van alcohol gaan inloggen op eventuele andere energieën die niet uit onze wereld zijn. De spirituele wereld is voor mij boeiend en interessant, maar het geeft geen absolute garanties.

Handboek waarzeggerij is een interessant naslagwerk voor mij van heel veel diverse manieren verzameld. Heb je interesse in het spirituele en de mogelijkheden dan is dit boek vrij uitgebreid in wat zou kunnen. Ik pak het graag erbij om mij in de diverse manieren in te lezen. En zo een stukje meer open te staan voor de diverse tekenen die er om me heen zijn die als richtingwijzer kunnen dienen.

Specificaties Handboek waarzeggerij

Auteur Lilian Verner-Bonds | Illustraties: Coni Curi | Uitgever Librero | Vertaling Uta Anderson | 9789463597814 | 128 pagina’s | 2020 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.