Hazelnootalarm – Géraldine Collet, denk jij aan jezelf of anderen?

Jonge kinderen denken vaak vooral eerst aan zichzelf. Maar opkomen voor anderen is ook heel belangrijk. In Hazelnootalarm leert eekhoorn een wijze les. Een mooi verhaal om dit onderwerp met jonge kinderen bespreekbaar te maken.  

wolf eet dier

Wolf gesignaleerd: hazelnootalarm!

Eekhoorn heeft het goed voor elkaar. Hij woont hoog en droog in de boom, zijn voorraad hazelnootjes is goed verstopt… Maar dan komt er een wolf het bos in gerend. Eekhoorn ziet het gebeuren, maar waarschuwt niemand, hij zit zelf veilig en hoog in zijn eigen boom.
Wanneer hij ziet dat wolf een biggetje grijpt en opeet, zwijgt hij. Hij is tenminste veilig. En wanneer wolf een schaap te pakken neemt, komt hij ook niet in actie.
Zolang hij en zijn voorraad nootjes maar veilig zijn, is er niets aan de hand. Maar dan komt de wolf voor zijn nootjes voorraad: hazelnootalarm!

hazelnootalarm

Een mooie les over opkomen voor anderen

Op dat moment laat Eekhoorn toch van zich horen. Maar dan wordt hij zelf een prooi voor de wolf! En nu komt er niemand hem helpen….
Hazelnootalarm geeft een mooie les over opkomen voor anderen. Eekhoorn denkt alleen maar aan zichzelf. Hij ziet best dat andere dieren in gevaar zijn, maar doet zijn mond niet open. Hij voelt zichzelf veilig, hem zal dat niet gebeuren.
Is het belangrijk om anderen te helpen? En durf je ook anderen te helpen, als het misschien nadelig voor jezelf uit kan pakken?
Dit was voor mij een mooi onderwerp om naar aanleiding van Hazelnootalarm met mijn dochters te bespreken!

Mooie paginagrote tekeningen

De schrijfstijl van Hazelnootalarm is eenvoudig. De zinnen zijn kort, op elke bladzijde staan slechts een paar zinnen. Vooral de tekeningen springen in het oog. Deze zijn paginavullend en zijn prachtig van kleur. Echt een boek waarbij de tekst ondersteund wordt door de mooie tekeningen.
Wij hebben van dit boek genoten, en vonden vooral de moraal van het boek erg pakkend. Wij gaan dit boek zeker nog vaker (voor)lezen!

Hazelnootalarm Geraldine Collet

Specificaties Hazelnootalarm

Auteur: Géraldine Collet│Uitgever: Clavis | Illustrator: Sebastien Chebret | 9789044838817│mei 2020 │32 pagina’s│meer informatie vind je hier

Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly, getrouwd en moeder van twee dochters van 6 en 8 jaar. Ik werk 3 dagen per week als kleuterjuf. Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Natuurlijk ben ik als juf gek op kinderboeken. Als gezin doen we het liefst zoveel mogelijk leuke dingen met elkaar: spelletjes, knutselen, uitstapjes en weekendjes weg.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.