Hé, wie zit er op de WC? – Harmen van Straaten

Beer moet heel nodig, hij loopt naar de WC. Maar de deur is op slot, wat moet hij daar nu mee? Laatst ben ik samen met mijn zoontje (bijna 3) naar een voorleesconcert van Krulmuziek geweest waar wij op een hilarische wijze kennis maakten met het prentenboek “Hé, wie zit er op de WC?” van Harmen van Straaten.

Naar de bibliotheek

Mijn zoontje en ik waren al ruim op tijd op de locatie aanwezig. In een bibliotheek in Schiedam gaf Krulmuziek dit voorleesconcert, gebaseerd op ‘Hé, wie zit er op de WC?’. Bibliotheken zijn sowieso een succes om naartoe te gaan met mijn zoontje. Hij is gek op lezen en het begint zelfs een feest van herkenning te worden wanneer we ergens binnenkomen waar veel boeken staan. “Hé, kijk, mama, Gwuffalo! En daar sie ikke Kikker !”

Voorbereiding

Terwijl Félice van der Sande (die het concept en spel had bedacht) met het ensemble, Hester Verhoeff, Zdenka Procházkova en Sebastiaan van den Bergh, zich bezig hielden met hun warming-up, werden mijn zoontje en ik door de bibliothecaresse ontvangen.  Ook wij konden ons voorbereiden op het voorleesconcert, want de vriendelijke dame reikte mijn zoontje het boek ‘Hé, wie zit er op de WC?’ aan. En samen lazen wij het verhaal aan een grote tafel.

Handig verhaal Wie zit er op de wc?

In grappige rijmteksten vertelde ik mijn zoontje dat Beer heel nodig naar de WC moest en op de deur klopte: “Hé, wie zit er op de WC?” Er gebeurde niets. En Varken moest óók! En Olifant en Tijger… Het duurde en duurde. Pinguïn moest ook. En Aap en Giraf. Op de pot wilden ze niet, maar ze wilden naar de échte WC! Mijn zoontje is sinds twee maanden zindelijk en ik vond dit een handig verhaal om uit te leggen waarom je op tijd moet aangeven wanneer je moet plassen, want het kan altijd zijn dat je eerst nog moet wachten.

Wachtmuziek

Nadat we ‘Hé, wie zit er op de WC?’ uit hadden, gingen we gelijk maar even, voordat we in de zaal gingen zitten voor het voorleesconcert. Félice las voor uit het boek en toverde de dieren die in de rij stonden stuk voor stuk tevoorschijn op het decor. Tijdens het wachten in de rij speelde Krulmuziek mooie vioolklanken en werden er liedjes gezongen met de kindjes. Meedansen mocht natuurlijk ook en dat lieten een aantal kindjes zich geen tweede keer zeggen.

Moet jij ook nodig?

Op vrijdag 25 oktober kun je het voorleesconcert van Krulmuziek bijwonen in Rotterdam of kijk hier voor andere speeldata (en voor andere baby/peuter/kleuterconcerten). Het wachten wordt beloond, want de kindjes mogen na het concert zelf ook ervaren hoe het is om op een echte viool (of cello) te spelen.

Hé, wie zit er op de WC krulmuziek

Specificaties Hé, wie zit er op de WC?

Hé, wie zit er op de WC

Auteur: Harmen Van Straaten | Uitgever: Leopold |9789025867676 | april 2015 | 32 pagina’s | meer informatie vind je hier

Delicia
Delen is enorm lief

Ik ben Delicia en in het dagelijks leven werk ik in de zorg. Sinds eind 2016 ben ik moeder van mijn zoontje. Op de dagen dat ik vrij ben, ben ik vaak samen met hem buiten te vinden. Bijvoorbeeld hardlopend naast mijn zoontje, want sinds deze zomer kan hij zonder zijwieltjes fietsen! In de avonduren maak ik, na het voorleesritueel bij mijn zoontje, graag tijd om te schrijven. Al een aantal jaar zit ik in het blogteam van StoerLeesVoer en MamaScrapelle. Ik schrijf niet alleen graag reviews van peuterboeken, maar ik vind het ook erg leuk om mijn visie en ervaringen te delen over gezondheid, interieur en (actieve) uitstapjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.