Heertje en Meneertje – Erik van Os en Elle van Lieshout

Als ik de namen Erik van Os en Elle van Lieshout hoor, krijg ik vaak meteen een grote glimlach. Deze namen zijn voor mij onlosmakelijk verbonden met leuke boeken of gedichten, die vaak ook een tikkeltje grappig zijn.
Toen ik het boek Heertje en Meneertje mocht reviewen, was ik dan ook heel enthousiast. Zou dit weer net zo’n leuk boek zijn?

heertje en meneertje

Heertje en Meneertje zijn dol op bouwen

Heertje en Meneertje zijn dikke vrienden, en ze zijn dol op bouwen! Eerst maken maken ze een bouwkeet, maar daarna gaan ze elk hun eigen weg.
Heertje maakt een toren, Meneertje graaft een kuil. In de hoogte en in de diepte werken ze elk aan hun eigen huis. Op de bouwplaats drinken ze samen thee.
Dan, op een dag, zijn ze klaar. Ze wonen ieder in hun ideale huis, maar wanneer ze naar elkaar roepen, horen ze elkaar niet. Ze komen erachter dat ze elkaar missen!
Hoe kunnen ze dit oplossen?

Lief verhaal over vriendschap

Wat een leuk en lief verhaal! De opbouw van het verhaal is heel leuk, je ziet dat het als lezer al dat er een probleem aan gaat komen, maar Heertje en Meneertje hebben het zelf nog niet in de gaten. Beide zijn tegengesteld van elkaar aan het werk, en uiteindelijk komt er natuurlijk een probleem. Dit vond mijn dochter erg grappig.
Gelukkig hadden Heertje en Meneertje uiteindelijk een goede oplossing gevonden, dat vond mijn dochter leuk om te zien.

Ook een pluspunt van dit boek is dat er niet voor gekozen is om té eenvoudige woorden te gebruiken, zo leert je kind meteen wat nieuwe woorden.
En in een klas is dit boek heel leuk in te zetten als je werkt over het thema wonen of bouwen!

Gouden schrijversduo én geweldige illustraties

Erik van Os en Elle van Lieshout schrijven samen (en apart) al ruim 25 jaar liedjes, verhalen en gedichten. Een flink aantal jaren geleden hebben wij in onze klas weleens het geluk gehad om Erik van Os in de klas te mogen ontvangen. Wat hebben de kinderen daarvan genoten! Zo’n bezoek van een schrijver in de klas is altijd enorm leuk, en zorgt ervoor dat kinderen ook heel enthousiast worden over boeken én de betreffende schrijver in dit geval! Wij hebben daarna de rest van het schooljaar in ieder geval veel vraag gehad naar boeken van hem. ?

Heertje en Meneertje heeft niet alleen een leuk verhaal, maar ook geweldige illustraties. Deze zijn echt in een unieke stijl gemaakt, waardoor de Heertje en Meneertje heel grappig eruit zien, maar qua uitdrukking echt heel levensecht zijn. En de tekening, met daarop het verborgen dino feestje was een heel leuk verborgen grapje!
Wij waren dus wederom heel enthousiast over een boek van dit gouden schrijversduo, en wachten vol smart op het volgende boek!  

Enthousiast geworden?

heertje en meneertje

Specificaties Heertje en Meneertje

Auteurs: Erik van Os & Elle van Lieshout│Illustraties: Jan van Lierde | Uitgever: Rubinstein │9789047628217│ augustus 2020│40 pagina’s│meer informatie vind je hier

Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.