Heino de piraat en de drie wijze wensen – spannend

Het boek Heino de piraat en de drie wijze wensen glimt mij tegemoet als ik het uit de verzendverpakking haal. Een mooi hardcover boek met een aansprekende illustratie. Dit boek is genomineerd voor de Hotze de Roos prijs, zo kwam ik ermee in aanraking. Ik raakte nieuwsgierig naar het verhaal, dus hierbij een recensie over dit boek. Heino gaat op avontuur, ik neem jullie graag mee!

Heino de piraat en de drie wijze wensen

Heino de piraat en de drie wijze wensen

Hij is slim, klein en helemaal geen piraat. De nieuwsgierige Heino belandt onverwacht op een echte piratenboot. Terugvaren kan niet meer. Het is het begin van een spannende reis vol avontuur, op zoek naar de schat van Side. De piraten komen er snel achter dat Heino een bijzonder slim ventje is. Hij redt de piraten uit de handen van zeevaarders, kannibalen en junglebewoners.

Onderweg ontdekken de piraten een wereld van raadsels, vallen, pianokamers, glasstranden en vreemde wezens. Om de schat te bemachtigen mogen de piraten die wensen doen. De schatkamer blijkt een val te zijn. Weet Heino de piraten en de schat veilig naar huis te brengen?

Piraten

Heino de piraat en de drie wijze wensen bevat een thema wat erg aanspreekt bij een grote groep kinderen. Namelijk piraten! Als kind voel je de spanning van Heino als hij aan boord gaat van het piratenschip. Zou hij ontdekt worden? Wat gaan de piraten dan doen? Het verhaal is vlot geschreven en neemt kinderen van ongeveer 7 – 9 jaar mee in een avontuur vol gekke wendingen. Gelukkig maakt Heino regelmatig een sprongetje: Het teken dat hij een geweldige oplossing heeft bedacht voor een probleem.

Het probleemoplossend vermogen van Heino is een mooie rol van deze hoofdpersoon. Zodra er zich weer een probleem voordoet in Heino de piraat en de drie wijze wensen verwacht je als lezer al dat hij weer met een briljante oplossing gaat komen. En ja hoor, daar is het sprongetje weer en het komt allemaal weer goed!

Marcel Duits, de auteur van Heino de piraat en de drie wijze wensen, heeft het boek geschreven naar aanleiding van de verhaaltjes die hij zijn kinderen verteld. Dit is zichtbaar in het verhaal, maar niet op een vervelende manier. De hoofdstukken zijn namelijk een goedlopend verhaal, maar ook prettig afgeronde gehelen. Kinderen kunnen na een hoofdstuk gerust gaan slapen. Dat Marcel Duits van oorsprong geen kinderboekenauteur is is wel te lezen in het verhaal, er kan meer uit de personages gehaald worden en niet alle zinnen hebben een prettig ritme. Toch denk ik dat kinderen hier geen last van zullen hebben.

Heino de piraat en de drie wijze wensen is mooi vormgegeven

Wat meteen opvalt aan Heino de piraat en de drie wijze wensen is de vormgeving. Sergio Drumond maakte zeer aansprekende illustraties. Helemaal passend bij de sfeer van het boek. De illustraties zijn full color, wat voor kinderen absoluut een meerwaarde is als ze het gaan lezen. Ik denk dan ook dat het boek ook door kinderen die niet zo graag lezen gepakt gaat worden uit de stapel.

Alle bladzijdes in het boek zijn in full colour. Niet alleen de tekeningen, maar ook de pagina indeling. Er is gebruikt gemaakt van glad papier, dit vind ik zelf niet zo prettig in verband met de glinstering die er vanaf komt. Maar dit is absoluut wel passend bij de totale uitstraling van het boek.

Heino de piraat en de drie wijze wensen

Goed doel

Als je Heino de piraat en de drie wijze wensen koopt, doe je ook iets goeds voor een ander. Marcel Duits heeft namelijk besloten om zijn schrijversfee volledig te doneren aan Bliss to shine, een stichting die kinderen met kanker wil laten stralen. In het boek is een brief van Heino de piraat toegevoegd over dit doel en ook op de website van het boek staat er meer over uitgelegd. Op deze website staan de personages ook verder uitgewerkt en is een heuse schatkaart te vinden.

Houd jouw kind ook zo van piraten, maar is hij/zij nog wat te jong voor Heino de piraat en de drie wijze wensen? Kijk dan eens hier.

Specificaties Heino de piraat en de drie wijze wensen

Auteur: Marcel Duits | Illustraties: Sergio Drumond | Uitgever: Sam Northerlake | 110 pagina’s | juli 2022 | 9789464493733 | meer informatie bij je lokale boekhandel of kijk op bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid milieubewust mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
Linda
Delen is enorm lief

Mijn naam is Linda en alles in mijn leven is verbonden met kinderboeken. Ik ben getrouwd met een hogeschooldocent taal en ben moeder van 3 kinderen in de basisschoolleeftijd. Ik werk als directeur op een basisschool en daar mag ik elke ochtend een half uur lezen om, samen met de kinderen, mijn team en onze schoolhond, de dag fijn te beginnen. Ik praat graag over boeken en ik neem jullie graag mee in mijn leesbelevenissen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.