Heks van vuur en oorlog, een eerste deel uit de Lara Polaris serie

Ontdekken dat je een heks bent is altijd al een heftige gebeurtenis. Maar in een land waar zware straffen op het gebruik van magie staan, ben je meteen een buiten beentje. In Heks van vuur en oorlog lees je hoe de 16 jarige Lara Polaris zich staande probeert te houden als heks. Maar magie die niet onder controle is ontsnapt. Helemaal bij zo’n bijzonder krachtige heks als Lara.

Heks van Vuur en Oorlog

Heks van Vuur en Oorlog

In een land waar magie verboden is, probeert de zestienjarige Lara met alle macht haar krachten te onderdrukken. Maar dan wordt ze getest op hekserij, en staat haar wereld op zijn kop. Het heksenteken wordt in haar nek getatoeëerd en langzaam maar zeker wordt ze afgesloten van de rest van de wereld. Ze leert haar lotgenoten kennen; David, Noah, Philip en Alex, en samen starten ze een verzet tegen de onderdrukking. Maar net als alles op zijn plek lijkt te vallen, ontdekt Lara een duister familiegeheim. Magie is niet zonder reden verboden, en die reden is dichterbij dan ze denkt… Lees het in Heks van vuur en oorlog.

S. Christina

Sanne Wijnand schreef onder de pseudoniem S. Christina de populaire young adult serie over de jonge heks Lara Polaris. Om haar eerste boek Heks van vuur en oorlog uit geven begon zij de uitgeverij Rebel Books. Inmiddels heeft haar debuut al twee spannende vervolgen gekregen. Leger van schaduw en storm* en Rijk van licht en sterrenstof*. En zijn er duizenden exemplaren verkocht in deze fantasy reeks.

S. Christina

Rustig tempo

Heks van vuur en oorlog leest makkelijk weg. Het verhaal bouwt zich in een rustig tempo op. Hierdoor krijg je echt de tijd om kennis te maken met Lara. En de wereld waarin haar leven afspeelt. Doordat hier uitgebreid de tijd voor word genomen duurt het wel even voor het verhaal echt spannend word. Ondanks dat het dus niet direct heel spannend was, was ik wel geboeid. Er word steeds net genoeg informatie gegeven om nieuwsgierig te blijven. En dan ineens is er volop spanning en kon ik het boek bijna niet meer wegleggen. Ik ga dan ook direct starten aan deel twee.

Heks van Vuur en Oorlog

Lara Polaris serie

Wat fijn dat dit een serie is, want ik ben na het lezen van Heks van vuur en oorlog heel benieuwd naar deel twee en deel drie.

Lara Polaris

In Leger van schaduw en storm vlucht Lara voor de oorlog in haar eigen land. Is zij er klaar voor om een revolutie te gaan leiden. En te vechten voor de vrijheid die heksen verdienen?

Rijk van licht en sterrenstof is het laatste deel van deze spannende serie. Lara gaat nog één keer de strijd aan. Zal het haar lukken haar land weer op te bouwen. En het kwaad te stoppen?

Specificaties Heks van vuur en oorlog

Auteur: S. Christina | Uitgever: Rebel Books | 11 november 2020 | 276 pagina’s | 9789083085005 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of bij bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid milieubewust mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Heks van Vuur en Oorlog
Footer 8 met bol verwijzing
Jolien
Delen is enorm lief

Ik ben Jolien en ik ben gek op boeken lezen en voorlezen. Samen met mijn dochter (2016) duik ik graag een prentenboek in. Ik werk als pedagogisch medewerker. Om zelf te ontspannen lees ik graag fantasy verhalen. Even afsluiten van de wereld om me heen en wegdromen in werelden vol magie en romantiek. Vampiers, weerwolven en elfen daar word ik blij van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.