Het boek van de ruimtevaart, een boek met boeiende weetjes

Het heelal blijft een ontzettende aantrekkingskracht op jong en oud hebben. Het boek van de ruimtevaart sluit perfect bij die fascinatie aan. Dit boeiende weetjesboek staat vol technische wetenswaardigheden want in de ruimte kom je niet zomaar. Met of zonder bemanning, er is een hele grote fascinerende wereld die dit boek in woord en beeld weet te brengen. Geschikt vanaf ongeveer 10 jaar, en voor alle nieuwsgierige jonge ruimtevaarders.

hoofd Het boek van de ruimtevaart

Het boek van de ruimtevaart

Maak kennis met de ruimtevaart, kom te weten hoe snel een raket moet vliegen om in de ruimte te raken. En ontdek hoe wetenschappers het heelal in kaart brengen. Het staat allemaal in Het boek van de ruimtevaart.

Wist je dat:

  • De vlucht van Joeri Gagarin, de eerste ruimtereiziger, maar 108 minuten duurde? Dat is best kort, hij had eten bij voor tien dagen.
  • De experimenten van testpiloot John Stapp ervoor zorgden dat wij nu een autogordel dragen?
  • NASA een geheime boodschap in binaire code had gezet op de parachute van de Marsrover Perseverance? Leuk voor puzzelaars die de lancering volgden!

Het boek van de ruimtevaart is een grafisch meesterwerk over de ruimtevaart, met originele anekdotes en boeiende weetjes.

Een serieus boek

Het valt mij direct op dat Het boek van de ruimtevaart een serieus boek is. Het is zeker voor kinderen maar veel serieuzer dan de andere boeken over ruimte en ruimtevaart die we hebben. Mijn oudste dochter is gek op alles wat met het heelal en de ruimte te maken heeft. Voornamelijk de sterren en planeten. Sinds kort begint ze zich ook af te vragen hoe de technische kant van alles eruit ziet. En daar past dit boek perfect bij. Want van totale vormgeving, tot tekst en beeld geeft hier uitleg over!

De cover en het schutblad nodigen heel erg uit om het boek te pakken en te lezen. De inhoud is echt even anders dan dat mijn dochter gewend is. Zoals gezegd, het is een serieus boek. Het lettertype is klein en niet speels. En dat is ook de toon voor de rest van het boek. Er volgen grafische platen met daaronder recht toe recht aan teksten. De teksten zijn informatief, wel gericht op kinderen, maar niet kinderlijk. Het zit vol “lastige” of “rijke” woorden. Het is maar net hoe je ernaar kijkt. Voor het ene kind kan het lastig zijn, voor een ander juist verrijkend. Hoe dan ook, Het boek van de ruimtevaart staat in ieder geval vol boeiende informatie en zal een leer- en nieuwsgierig kind zeker erg blij maken.

Leerzaam

Ik vind als volwassene de grote grafische stempel op Het boek van de ruimtevaart wel erg tof. Dat onderscheid dit boek weer van andere boeken in dit thema. Het is een goede overbrugging tussen kinderboeken en volwassenboeken. Mijn oudste dochter is wel net iets te jong, ze is negen jaar. Ze verliest snel haar aandacht door de vormgeving. Maar dat is niet negatief. Ze bladert wel echt gericht in dit boek naar een voor haar boeiende pagina en dan mag ik haar voorlezen. Het kijkje in een raket vindt ze bijvoorbeeld heel interessant. Dankzij de heldere grafische vormgeving is het heel duidelijk in beeld gebracht. Ook helpt de consequentheid van de vormgeving bij kinderen om te snappen hoe de informatie gedeeld word.

Voor mij als volwassene is Het boek van de ruimtevaart ook zeker leerzaam. Het is inmiddels een boek geworden wat we zo nu en dan erbij pakken en echt gericht naar een onderwerp gaan zoeken wat ons aanspreekt. We lezen hierover en kijken naar de afbeeldingen. Daarna merk ik dat mijn oudste dochter al voldaan is qua informatie, en dat is ook zeker prima. Voor haar is dit nu echt een ‘grote meiden boek’ en zal het zeker nog een lange tijd meegaan en haar voorzien van informatie!

Het boek van de ruimtevaart is een boeiend boek, perfect voor nieuwsgierige kinderen. Kinderen die interesse in de technische kant van ruimtevaart hebben. En die opzoek zijn naar een niet kinderachtig boek vol accurate informatie! Duidelijk in beeld, en rijkelijk in woord.

Het boek van de ruimtevaart

Specificaties Het boek van de ruimtevaart

Auteurs: Jan Van Der Veken & Ilja Van Braeckel | Uitgever: Lannoo | Januari 2023 | 104 pagina’s | 9789401484602 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier voor Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.