Het boek zonder tekeningen, een eerste prentenboek zonder prenten


Misschien dat je nu denkt dat een prentenboek zonder prenten saai is. Maar niets is minder waar. Dit unieke voorleesboek voor kleuters en schoolkinderen zorgt gegarandeerd voor een lach. En misschien is de voorpret nog wel groter dan de pret bij het lezen zelf… Lees snel verder over Het boek zonder tekeningen!

hoofd Het boek zonder tekeningen

De regels van Het boek zonder tekeningen

In Het boek zonder tekeningen moet elk woord dat er staat ook echt voorgelezen worden. Dat is de afspraak! Dus ook gekke woorden zoals BLORK of BLUURF moeten hardop voorgelezen worden. Dit zorgt natuurlijk voor de grootste lol. Helemaal wanneer het boek je gekke dingen laat zeggen zoals; “Ik ben een aapje dat zichzelf heeft leren lezen.” Kinderen vinden het enorm grappig als volwassenen rare dingen zeggen, dus wees gewaarschuwd. Slimme kinderen kiezen voor dit boek zelfs al heeft het geen plaatjes.

“Dat is de afspraak. Zo zijn de regels.”

Het boek zonder tekeningen

Allerbeste kind

Met twinkelende ogen wordt Het boek zonder tekeningen uit de boekenkast gepakt. Onze 6 jarige weet inmiddels maar al te goed wat er komen gaat. Ze heeft nog voor ik begin met lezen de grootste lol en stiekem vind ik het ook een erg leuk boek. Naast alle gekke dingen die het boek mij laat zeggen, word ook het kind gecomplimenteerd met de keuze voor dit boek. En daardoor is onze dochter maar al te trots. Inmiddels heeft al divers bezoek moeten geloven aan het voorlezen van dit boek. Elke keer eindigt het met een hoop plezier. Want zeg nou zelf, oma ‘apensmoeltje’ horen zeggen is toch hilarisch!

“En nu iets over het kind aan wie ik dit boek voorlees: Dat kind is het allerbeste kind dat er ooit heeft bestaan.”

Het boek zonder tekeningen

Geen tekeningen

Zoals de titel al zegt heeft dit boek geen tekeningen. Toch ziet elke bladzijde er uitnodigend uit. Dit komt doordat er creatief gebruik gemaakt wordt van lettertype, lettergrootte en opmaak. Toch ben ik niet alleen maar enthousiast over Het boek zonder tekeningen. Het valt of staat namelijk met de manier waarop het wordt voorgelezen. Je moet er ook echt zelf wat van maken, want zonder er verbazing en gekkigheid in te stoppen is het misschien toch wel een beetje saai. Dus als voorlezer word je ook wel een beetje uitgedaagd en dat mag ook.

De auteur is B.J. Novak, misschien ken je hem wel? Naast auteur is hij ook een stand-upcomedian, scenarioschrijver en acteur. Je kan hem kennen van bijvoorbeeld The Office USA en Quentin Tarantino ’s film Inglourious Basterds. In het filmpje hieronder leest hij zijn boek, op een leuke manier voor. Aanschouw de kracht van Het boek zonder tekeningen.

Het boek zonder tekeningen

Specificaties Het boek zonder tekeningen

Auteur: B.J. Novak | Uitgeverij: Lannoo | Vertaald door Sylvia Vanden Heede | Februari 2015 | 9789401424875 | 48 pagina’s | Meer informatie bij de lokale boekhandel, of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer1
Jolien
Delen is enorm lief

Ik ben Jolien en ik ben gek op boeken lezen en voorlezen. Samen met mijn dochter (2016) duik ik graag een prentenboek in. Ik werk als pedagogisch medewerker. Om zelf te ontspannen lees ik graag fantasy verhalen. Even afsluiten van de wereld om me heen en wegdromen in werelden vol magie en romantiek. Vampiers, weerwolven en elfen daar word ik blij van!

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.