Het dierenrecordboek – een boek vol verbazingwekkende feiten

Laatst heb ik het Guinness World Records boek mogen reviewen. En nu viel het dierenrecordboek op de mat. Een soortgelijk boek, maar dan met de recordhouders van de dierenwereld! Welk dier is de uitblinker in zijn soort?

het dierenrecordboek

Alle recordhouders in het dierenrecordboek

In het dierenrecordboek zijn de dieren op een unieke manier gerangschikt. Niet op soort of leefgebied, maar op hun talent of bijzondere talenten. Welk dier is bijvoorbeeld het best in springen, scheten laten, zwemmen, zweten of slapen? En welk dier heeft het dodelijkste gif, stinkt het ergst, eet zijn eigen hersens op of poept nooit?
Het dierenrecordboek staat bomvol toffe tekeningen en de meest gekke weetjes over dieren. Om echt heel veel leuks te leren én flink te lachen.

Een supergrappig boek vol gekke weetjes

Wij hebben bij het lezen van het dierenrecordboek smakelijk kunnen lachen om alle gekke weetjes. Wat staan hier veel toffe dingen in zeg! Ook al was het bedtijd, mijn dochter bleef maar vragen om nog één weetje te lezen. En nog één, en dan toch nog maar één. En omdat ik het zelf ook zo leuk vond, deed ik dat toch ook maar. Want de weetjes zijn heel interessant, maar vooral ook heel grappig.

Ik heb bijvoorbeeld altijd gedacht dat de haai de meeste tanden had, maar dit is dus niet zo. Een haai heeft wel het meeste reservetanden (vaak wel 15 setjes reservetanden), maar de kampioen met de meeste tanden is toch echt…. de slak! Daar moest ik wel even van rillen, ik heb nooit geweten dat een tuinslak tandjes heeft. Maar ze hebben een piepklein tongetje, dat bedekt is met microscopisch kleine tandjes. En dat kunnen er wel meer dan 20.000 zijn. Denk daar maar eens aan, als je de volgende keer een slak in je tuin ziet zitten….

het dierenrecordboek

Een samenwerking tussen 2 zussen

Ik vind het ook altijd heel leuk als er in een boek wat informatie staat over de schrijver of illustrator. Een leuk weetje over dit boek is dat het gemaakt is door 2 zussen uit Noorwegen. Katharina Vestre is de schrijfster van Het dierenrecordboek. Zij is bioloog en weet dus heel veel over dieren, planten en de natuur. Haar zus Linnea is illustrator en heeft de tekeningen bij het boek gemaakt.

Wij vinden het dierenrecordboek hier thuis enorm leuk, en wij zijn blijkbaar niet de enige, want de vertaalrechten van dit boek zijn inmiddels al aan 10 landen verkocht! En dat snappen we helemaal. Het boek is prachtig om te zien, heeft een groot formaat en is heel interessant. Dat maakt het ook een geweldig cadeautje voor kinderen die graag meer willen weten over de natuur.

Specificaties Het dierenrecordboek

Auteur: Katharina Vestre | Illustraties: Linnea Vestre | Vertaling: Simon van der Geest | Uitgever: Querido/ Singel Uitgeverijen | 9789045126388 | oktober 2021 | 88 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel, of klik hier

Footer5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly, getrouwd en moeder van twee dochters van 6 en 8 jaar. Ik werk 3 dagen per week als kleuterjuf. Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Natuurlijk ben ik als juf gek op kinderboeken. Als gezin doen we het liefst zoveel mogelijk leuke dingen met elkaar: spelletjes, knutselen, uitstapjes en weekendjes weg.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.