Het dikke boek van alle bijzondere dino’s – een prachtboek!

Als je onze blog al een tijdje volgt, heb je vast al vaker een deel van deze prachtige serie voorbij zien komen. ‘Het dikke boek van alle bijzondere dino’s’ is namelijk alweer het vierde deel in een succesvolle reeks. En wat was ik dus blij dat ik dit prachtige boek mocht reviewen!

Het dikke boek van alle bijzondere dino's

Een prachtig naslagwerk: het dikke boek van alle bijzondere dino’s

Dinosaurussen zijn een onderwerp dat echt gewoon fascinerend is! Veel jonge kinderen (vooral jongetjes) hebben al een grote liefde voor de dino’s, en weten al op jonge leeftijd vele dinonamen op te noemen. T-Rex, Diplodocus of Triceratops. Soms nog voordat ze alle klanken goed uit kunnen spreken. Deze machtige dieren hebben natuurlijk iets magisch. Boeken met dino’s zijn in mijn kleuterklas ook echt ontzettend populair. Volgend schooljaar gaan we zelfs een heel thema aan de slag met dit toffe onderwerp. Het dikke boek van alle bijzondere dino’s is dan zeker een boek dat een mooi plekje op de thematafel gaat krijgen.

Heel veel info over dino’s

Het dikke boek van alle bijzondere dino’s is een indrukwekkend boek vol ongelooflijke feiten en boeiende verhalen over dino’s én hun tijdgenoten. In dit boek ga je mee op een wonderbaarlijke expeditie die start bij het ontstaan van het leven en ontdek je prehistorische wezens, van blauwalgen tot de megalodon en van de diplodocus tot de mammoet. Per dubbele pagina wordt er één dier- of plantensoort uitgelicht. Met een prachtige grote bladvullende foto (bijvoorbeeld van een fossiel of skelet) en een stukje informatie. Ook lees je op elke bladzijde een tof weetje!

Opbouw van het boek

Het dikke boek van alle bijzondere dino’s bevat dus niet alleen informatie over dino’s, maar over allerlei vormen van prehistorisch leven. Het boek is qua opbouw chronologisch, de dieren en plantensoorten die besproken worden, leefden in opeenvolgende tijdvakken. Voorin het boek staat ook een hele handige uitleg over de tijdvakken van die tijd. Het is namelijk een enorm tijdvak, de aarde is al meer dan vier en een half miljard jaar oud. Eerst krijg je dus een uitleg over de benamingen van de tijdvakken, en welke dieren toen leefden. In de pagina’s daarna begin je dus in het precambrium, de vroegste tijd. Toen bestond er alleen nog maar microscopisch leven.

Dit boek heet dan wel ‘Het dikke boek van alle bijzondere dino’s’, maar er is nog veel meer in te vinden dan alleen dino’s. Ook hun voorgangers komen aan bod. Dit boek is wederom prachtig. De mooie kaft met illustraties en goudprint, en het boek is uitgevoerd met goud op de snee. Echt een boek om heerlijk in te bladeren en lezen natuurlijk. Want naast het feit dat het boek mooi is, is het ook ontzettend leerzaam. Zo heb ik geleerd dat er een visachtig roofdier was, die net zo hard kon bijten als de Tyrannosaurus. En dat het grootste ongewervelde dier dat ooit op land geleefd heeft, wel 2,5 meter kon worden. (Je moet er toch niet aan denken om zo’n maat duizendpoot tegen te komen….) Volgend schooljaar, als wij met het thema dino’s aan de slag gaan, gaat dit boek zeker heel populair worden in mijn klas!

Specificaties ‘Het dikke boek van alle bijzondere dino’s’

Auteur: Professor Anusuya Chinsamy-Turan | Illustraties: Angela Rizza en Daniel Long | Vertaling: Niels van Eekelen en Aleid van Eekelen-Benders | Uitgeverij: Lannoo | 9789401481533 | april 2022 | 224 pagina’s | meer informatie bij de lokale boekhandel, of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

footer 5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.