Het dikke telboek – een kleurrijk en verrassend telboek

Tel van 1 tot 100 met Het dikke Telboek! Een kartonboek van Christopher Franceschelli en David Partington voor kinderen vanaf 3 jaar. Wat een superdik, kleurrijk en verrassend telboek! Want op iedere bladzijde kunnen we een leuke ontdekking doen. Van 1 eikel naar 1 eikenboom. Van 2 sneeuwmannen naar 2 plassen! En zo gaan we verder naar 100. Ontdekken jullie ook mee of dit inderdaad een leuk boek is?

hoofd

Van 1 tot 10 en 10 tot 100

Het blijft altijd grappig om bijvoorbeeld met jonge kinderen verstoppertje te spelen. Om te horen hoe ze het rijtje afraffelen naar 10. Want het gaat vaak nog een tijdje van 1, 2, 3, 5, 8, 10. Maar de ontwikkeling van het goed leren tellen kan ineens razendsnel verlopen. Oefenen met tellen is in ieder geval een goed idee. Een telboek hoort dus echt thuis in de boekenkast. En dit HELE DIKKE telboek hebben wij met veel plezier gelezen!

Op elke bladzijde van dit dikke telboek staat een groot cijfer met een klein raadsel. Vier baby’s worden… vier kinderen! Tien emmers zand worden… tien zandkastelen! Na de 10 gaan we dan verder met tientallen. Twintig rupsen worden… twintig vlinders! En zo verder naar 100. Honderd puzzelstukjes worden… 1 grote puzzel! Wat een boel bladzijden met allerlei ontdekkingen.

Ontdekken met het dikke telboek

Steeds een leuke ontdekking met een leuke illustratie in dit dikke telboek. Echt een boek dus voor eindeloos tel- en kijkplezier. Het is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. Het is van stevig karton dus ondanks de dikke kaft, lukt het goed om te bladeren in dit telboek. Maar of de kaft heel blijft moeten we nog wel ervaren hoor. Want zo’n dik boek zie je niet vaak, en de kaft heeft best wel wat te verduren.

De mooie bladzijde van de 100 is toch wel onze favoriet. Dit is namelijk een uitklappagina met een afbeelding van een grote puzzel. En heel veel kindjes die een kleine optocht houden. En verder in dit boek natuurlijk ook een heleboel dieren. Maar ook ijsjes, snoepjes en koekjes! Genoeg om te bekijken dus in dit dikke telboek.

Er is nog meer leuks in deze serie:

Specificaties Het dikke Telboek

Auteur: Christopher Franceschelli | Illustraties: David Partington | Uitgeverij Baeckens | 9789464291353 | januari 2022 | 94 pagina’s | Meer informatie vraag je bij de lokale boekhandel, of vind je hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos dieren emoties familie fantasie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor interactief jezelf zijn klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful moord mysterie natuur oorlog opgroeien pesten prentenboek reizen roman samen school spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel voorleesboek vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
Lianne
Delen is enorm lief

Ik ben Lianne, 40 jaar oud en moeder van drie hele lieve jongens. Opgeleid als orthopedagoog en geïnteresseerd in alles rondom opvoeding en ontwikkeling. Hoe kun je als ouder mindful te werk gaan, hoe zorg je voor jezelf en hoe hou je het een beetje leuk?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.