Het doktertje – Marianne Busser en Ron Schöder

Heb jij thuis ook een kleine dokter of verpleger rondlopen dan is Het doktertje een absolute aanrader.

Thema gezondheid

Hier in huis spelen de kinderen regelmatig doktertje en het boek Dokter Pip is al bijna helemaal versleten van het voorlezen en lezen door de kinderen zelf. Tijd voor een nieuw boek: Het doktertje dat ook ideaal past bij thema gezondheid en ziek zijn.

Op televisie kijkt dochterlief wel eens naar de speelgoeddokter en dat vind zij zo leuk om te zien dat zij daarna ook altijd haar knuffels beter gaat maken.

Dokter Tessa

In dit boek hebben we dokter Tessa die met haar knuffels overal in huis speelt. Haar eigen kamer is omgebouwd tot een heus knuffelziekenhuis compleet met bedjes voor de zieke knuffeldieren.

Het doktertje boeken voor op het verlanglijstje

Heeft een beertje een scheur dan opereert ze deze met naald en draad. Ze deelt pleisters uit aan de olifant die is gevallen en een hondje krijgt een prik in zijn bil. En nee dat dat goed pijn dat is tegen de pijn om beter van te worden!

Ze gaat heel serieus om met haar taken als doktertje. En dat is super leuk om te lezen. Omdat de kinderen het boekje altijd wilden lezen als ze met de doktersspullen speelden heb ik hem er op een gegeven moment maar gewoon bijgelegd. Goed voorbeeld doet volgen. En nog steeds heeft een grote beer pleisters op zijn lijf die we er niet meer zonder schade af kunnen krijgen.

Het doktertje is een leuk verhaal in rijmvorm geschreven met vrolijke illustraties van Kathleen Amant. Door de stevige pagina’s geschikt om door de kinderen zelf te lezen.

Specificaties het doktertje

Schrijvers Marianne Busser en Ron Schöder | Uitgeverij van Holkema en Warendorf | 9789000370108 | 16 pagina’s | meer informatie vind je hier

Koop je er ook een dokterskoffertje bij als het kindje deze nog niet heeft! Want ze willen natuurlijk wel gelijk aan de slag!

ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.