Het dorpje Happiness – Holly Martin Het eerste deel van een tweedelige serie

‘Het dorpje Happiness’ is het eerste deel in een tweedelige serie over de vriendinnen Willow en Ruby. Het eerste boek gaat over Willow.

Het dorpje Happiness

Het dorpje Happiness

‘Het dorpje Happiness’ gaat over Willow McKay. Willow is niet gelukkig in St Octavia na een gestrande relatie. Ze ziet een advertentie om een jaar lang gratis te wonen, daar kan ze natuurlijk geen nee tegen zeggen en ze verhuist naar het dorpje Happiness. Al snel blijkt dat deze aanbieding te mooi was om waar te zijn. Het dorpje ziet er niet zo uit als in de advertentie en de panden zijn in zeer slechte staat. Gelukkig blijft Willow altijd positief en geeft ze niet zomaar op, en dan blijkt ook dat ze er niet alleen voor staat. Ze raakt bevriend met de klusjesman uit het dorp, Andrew. Samen gaan ze proberen het dorp een nieuw leven in te blazen!

Geschiedenis van Happiness

In ‘Het dorpje Happiness’ wordt regelmatig verwezen naar hoe het dorp er vroeger zou hebben uitgezien. Een hele vrolijke en hechte gemeenschap, vandaar waarschijnlijk ook de naam ‘Happiness’. Het was heel erg mooi om te lezen dat dit het doel was van Willow en Andrew, die liefelijkheid terugbrengen. In plaats van dat Willow en Andrew alleen maar aan zichzelf denken, denken ze nu alleen maar aan een ander. Dit is ook meteen wat dit boek zo positief en schattig maakt, samen met de prachtige cover van dit boek natuurlijk. Ik zou dit boek omschrijven als een schattig feelgood verhaal. Een perfect boek voor als je even wat positiviteit nodig hebt!

Holly Martin

Het verhaal

‘Het dorpje Happiness’ is voornamelijk geschreven vanuit Willow, maar lees je sommige hoofdstukken ook vanuit Andrew. De personages van Willow en Andrew zijn zo goed beschreven dat ik ze meteen voor me zeg. Ook de andere dorpsbewoners kon ik me moeiteloos voorstellen.

Hoewel de ontwikkelingen tussen Willow en Andrew heel snel gaan, vond ik dit niet onrealistisch. De manier waarop Holly de chemie tussen hen beschrijft, maakt dat alles heel natuurlijk aanvoelt. Echte drama blijft uit in dit verhaal, maar dat vond ik ook niet echt nodig.

Holly Martin

Holly Martin is bestsellerauteur van maar liefst 26 boeken en er zijn al meer dan een miljoen boeken van haar verkocht. ‘Het dorpje Happiness’ is haar eerste boek dat in het Nederlands is vertaald. Holly Martin wordt ook wel vergeleken met Nicola May, en daar kan ik het alleen maar mee eens zijn!

Dit is het eerste boek dat ik van de auteur Holly Martin lees, dit is namelijk ook het eerste boek van haar dat vertaald is naar het Nederlands. Holly Martin heeft zelf al heel wat boeken geschreven en behoorlijk wat exemplaren verkocht.

Het vervolg op ‘Het dorpje Happiness’ genaamd: ‘Het geschenk van Happiness’ verschijnt in november 2020 bij uitgeverij Zomer & Keuning.

Specificaties ‘Het dorpje Happiness’

Het dorpje Happiness

Auteur: Holly Martin | Uitgeverij: Zomer & Keuning | 9789020539417 | oktober 2020 | 320 pagina’s | meer informatie vind je hier

Delen is enorm lief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.