Het droomhuis – Maria van Donkelaar en Jan Braamhorst

Ik ben altijd gek op prentenboeken! Helemaal als het boek een leuk verhaal heeft, met een conflict en uiteindelijk een verrassend einde. Toen ik de omschrijving van ‘Het droomhuis’ las, én hoorde dat het boek geschreven is door een Zilveren Griffel Winnaar, was ik dan ook erg nieuwsgierig!

Het droomhuis Jan Braamhorst Maria van Donkelaar

Het droomhuis van Vos én Das

In het bos ziet Vos een vervallen huisje. Vos is een echte klusser, dus besluit het huisje helemaal op te gaan knappen, en er een droomhuis van te maken.
Vos is nog niet weg, of Das komt eraan. Hij heeft precies hetzelfde idee!
Elke dag komt Vos in de ochtend klussen en Das gaat ’s middags klussen. Ze komen elkaar niet tegen en zijn dus elke dag verrast als er weer iets aan het huis is opgeknapt! Als het huis uiteindelijk helemaal af is, krijgen Das en Vos allebei het idee om een feestje te geven, om al hun vrienden het droomhuis te laten zien!

Vos en Das krijgen ruzie

En dan komen Vos en Das elkaar tegen. Ze zijn beide verbaasd, maar ook boos. Wat moet die ander in hún droomhuis? De ruzie wordt erger en erger en boos verlaten ze allebei het huis.
Dan komen hun vrienden aan bij het huisje. Ze zien Vos en Das niet, maar hebben samen de grootste lol en bouwen een gezellig feestje.
Uiteindelijk lukt het Vos en Das om het samen bij te leggen, en zijn ze supertrots op HUN droomhuis!

Het droomhuis Jan Braamhorst Maria van Donkelaar

Een vrolijk klusverhaal op rijm

Ik ben altijd fan van verhalen die op rijm zijn geschreven. Dit verhaal is echt in een enorm fijn, vlot rijmtempo geschreven. Ook maakt het verhaal je nieuwsgierig: je voelt de spanning tijdens het verhaal al opbouwen, en wil dan heel graag weten hoe het verder af zal lopen.  Daarnaast heeft het verhaal ook heel veel humor. Vooral de ruzie van Vos en Das is erg grappig.
Wanneer er hier thuis na het voorlezen van een boek meteen gevraagd wordt om het boek nóg een keer te lezen, dan weet ik dat het een succes is! En dit boek is dus zeker een succes. Ik zal het hier thuis én in de klas nog vaak voor gaan lezen!

Specificaties Het droomhuis

Het droomhuis Jan Braamhorst Maria van Donkelaar

Auteurs: Maria van Donkelaar en Jan Braamhorst│Uitgever: de Vier Windstreken │9789051167238│februari 2020 │36 pagina’s│meer informatie vind je hier

Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.