Het duistere doolhof – een magisch deel van de Drakenstorm serie

Een drakenziener is een persoon die de speciale gave heeft om verder te kijken dan de mensenwereld, namelijk in de drakenwereld. Daar kunnen ze contact maken met hun eigen unieke draak. Dit fantasierijke verhaal vormt de basis van de boekenserie Drakenstorm. Dappere kinderen beleven allerlei avonturen met het drakenzienersgilde. Een serie geschreven door de Schotse kinderboekenschrijver Alastair Chisholm, geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 8 jaar. Wij lazen Het Duistere Doolhof, over een spannende wedstrijd met een intrigerende deelnemer en het kwade drakenoog…

Het duistere doolhof

Drakenstorm – fantasy en draken

In het rijk Draconis leefde de mens lang geleden harmonieus samen met de draken. Ze verdedigden het land tegen vijanden en de stad Rivven werd gesticht. Maar de drakenstorm brak uit en de draken trokken zich terug in hun eigen wereld. Onzichtbaar voor mensen, en zij denken dat draken alleen nog in sprookjes en legendes bestaan. Maar toch zijn er nog een klein aantal mensen die de bijzondere gave hebben om contact te maken met de drakenwereld

Deze mensen komen samen in de hal van het Drakenzienersgilde. Daar ontmoeten ze ook hun draken. Bijzonder is dat de draken een speciaal talent hebben, dat zich echter niet zomaar openbaart. Pas als dit het hardste nodig is. Het is talent dat ook past bij hun eigen unieke drakenziener. Er kan een bijzondere en onbreekbare band ontstaan tussen de mens en zijn of haar draak. Een mooi gegeven dus voor een boekenserie. Want door deze band leren de hoofdpersonen ook veel over zichzelf.

Waar de Hal van het Drakezienersgilde precies lag was geheim. De Gildehal was onzichtbaar en onvindbaar voor gewone mensen, en zeker voor koning Godric en zijn soldaten. Het was een plek voor mensen met een speciaal talent, mensen die dingen konden zien die anderen ontgingen – mensen die verder konden kijken dan onze mensenwereld, tot in een heel andere werkelijkheid: die van de draken.

Het Duistere Doolhof – een spannende wedstrijd

Hoofdpersoon Ellis is zo’n drakenziener. In dit verhaal over het duistere doolhof beleeft hij met zijn draak Padvinder een spannend avontuur. Ieder jaar in de lente wordt het doolhof festival georganiseerd, ter ere van koning Godric. Ellis doet samen met zijn vrienden Tom en Cara mee. Wie weet als eerste te ontsnappen uit de drie doolhoven? Ellis heeft een speciale techniek en noteert alles op zijn vel papier. Maar er gebeuren wel hele rare dingen. Zoals muren die verschuiven en ook is er een geheimzinnig meisje met een bijzondere ketting… Ellis begrijpt er niks van. Kan hij erachter komen wie er achter deze gebeurtenissen zit?

In de serie Drakenstorm verschenen eerder De Drakenleerling* en De Verboden Grot*. Steeds komt er een andere hoofdpersoon aan bod. Dit deel over Het Duistere Doolhof is prima los te lezen. Maar toch moet je er even inkomen. Want er komt wel veel informatie in de eerste bladzijden op je af over deze magische wereld. Maar het smaakt naar meer! We willen graag meer weten over het drakenzienersgilde en ook over de karakters van de hoofdpersonen. 

Het duistere doolhof

Magie, vriendschap en avontuur

Een verhaal vol magie, dat vlot leest en de fantasie van kinderen prikkelt. Het is een redelijk kort verhaal en het bevat leuke kleine illustraties. Dus het zal kinderen zeker aanspreken! De stoere en magische illustratie op de kaft is ook uitnodigend.

  • Voor kinderen tussen 8 en 11 jaar
  • Thema’s: fantasie, vriendschap, vertrouwen, geheimen
  • Voor liefhebbers van draken en magische werelden
  • Welke type draak past bij jou? In het boek lezen kinderen hoe ze dit zelf kunnen testen!
Het duistere doolhof

Specificaties Drakenstorm 3 – Het Duistere Doolhof

Auteur: Alastair Chisholm | Vertaling: Laurent Corneille | Omslag en illustraties: Danielle Futselaar | Uitgeverij: Leopold | 9789025884628 | april 2023 | 96 pagina’s | Meer informatie vraag je bij de lokale boekhandel, of vind je bij bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos dieren emoties familie fantasie filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid grappig het leven humor interactief jezelf zijn kunst lgbtiqa liefde maatschappij magie mentale gezondheid milieubewust mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek reizen roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel voorleesboek vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Het duistere doolhof
Footer 8 met bol verwijzing
Lianne
Delen is enorm lief

Ik ben Lianne, 40 jaar oud en moeder van drie hele lieve jongens. Opgeleid als orthopedagoog en geïnteresseerd in alles rondom opvoeding en ontwikkeling. Hoe kun je als ouder mindful te werk gaan, hoe zorg je voor jezelf en hoe hou je het een beetje leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.