Het geweldige grote vriendjesboek, een warm prentenboek van Mary Hoffman

Als peuter begin je te leren wat vriendschap betekent. Samen delen, samen spelen! Lief zijn voor elkaar en elkaar helpen als de ander hulp nodig heeft. Maar de echte vriendschappen die worden in de kleuterklas gemaakt. Zo zijn mijn oudste vriendschappen al toen ik 1 jaar en 6 jaar was! Sommige kinderen kunnen daar wel een handje bij gebruiken en daar is het geweldige grote vriendjesboek dan ook ideaal voor! 

het geweldige grote vriendjesboek

Het geweldige grote vriendjesboek

Wat is een vriend? Hoe maak je vrienden? Heb jij een beste vriend? Wat is een vriendengroep? Is je familie ook een vriend. Dat zijn de eerste hoofdstukken in dit geweldige grote vriendjesboek. Met leuke kleine tekeningen, verhaaltjes, vragen en uitleg wordt ‘een vriend’ uitgelegd.

Dingen delen en anders zijn. Dat zijn dingen die ik de kinderen al leer als peuter. Maar in dit boek ligt de nadruk meer op het delen van hobby’s bijvoorbeeld. Of misschien deel je wel een kamer met je vriend of een geheim! Misschien is je vriend donker en ben jij licht. Misschien houd je vriend van muziek en jij van lezen. Dat zijn dingen die anders kunnen zijn bijvoorbeeld.

soorten vriendschappen

Soorten vriendschappen

In het geweldige grote vriendjesboek leren we over soorten vriendschappen. Heb jij een vriend die je nog niet kent omdat je samen een online spel speelt bijvoorbeeld. En misschien heb jij wel een vriend die niemand anders ziet omdat het een fantasievriend is zoals stoute ikke.

Daarnaast zijn er nog dierenvrienden en knuffelvrienden. En sommige kinderen hebben geen knuffel, maar een doekie als vriend.

En helaas maak je ook wel eens ruzie met je vrienden. Goede vrienden maken het vaak weer goed, maar soms gaat een vriendschap ook over. Bijvoorbeeld omdat je gaat verhuizen of omdat je een vakantievriendschap had.

Er wordt ook uitgelegd wie er NIET je vriend is! Je vindt elkaar niet lief, doet stom maar ziet elkaar wel elke dag op school bijvoorbeeld.

het geweldige grote vriendjesboek

Vrienden voor altijd

En of je nou 1 vriend hebt, 6 vrienden of met 30 anderen, vrienden ben je ( bijna) voor altijd! En ook al gaan vriendschappen soms over, toch blijf je aan elkaar denken en kun je jaren later nog er over nadenken.

Het geweldige grote vriendjesboek legt al deze fases van vriendschap uit.

3 vriendinnen

Vriendinnen van mijn dochter

Dochterlief heeft echt al een hecht clubje met vriendinnen. Deze twee meiden zitten ook met haar op de BSO en regelmatig is er een dubbelafspraakje gepland. Wat meestal betekent dat ze met zijn drietjes bij ons thuis spelen. Ook zitten er nog 4 andere meiden in de klas waar ze veel mee samen spelen en dat is super leuk om te zien en te horen wat ze allemaal weer voor avonturen beleven op school en op het schoolplein. De tijd zal het leren of ze samen echte dikke vriendinnen gaan blijven! Aan het geweldige grote vriendjesboek zal het niet liggen.

Mijn vriendinnen

Zelf ben ik heel blij met vriendinnen! En daar zitten ook al hele lange vriendschappen bij. Van de SPH opleiding, Middelbare school en zelfs van de basisschool! Een vriendin ken ik al sinds ik 1 jaar was, we waren overbuurmeisjes en een andere vriendin sinds groep 2. Heel wat speelafspraakjes en logeerpartijtjes zijn er geweest in al die jaren! Na de middelbare school raakten we elkaar even uit het oog door de studies, maar dankzij Hyves vonden we elkaar weer terug en pakten we ongeveer 15 jaar geleden de vriendschap weer op.

We zijn de nodige weekendjes weg geweest gezellig met de meiden onder elkaar.  Afgelopen vrijdag kwamen die twee vriendinnen met hun kinderen bij mij op de thee en haalden we als verrassing dochterlief uit school. Daar zaten we dan aan de lunch. Niet met zijn 3’en maar ook nog met onze 4 kinderen erbij. Zo onwijs bijzonder. Op naar de volgende stap, weekendjes weg met de kinderen. (En de mannen natuurlijk die dan voor de kids mogen zorgen terwijl wij aan de bar gaan zitten)

Hoe leg jij je kinderen uit wat vriendschap is? 

Specificaties het geweldige grote vriendjesboek

Uitgeverij:  Ploegsma | Auteur:  Mary Hoffman | 9789021678320 | 40 pagina’s | januari 2018 | Meer informatie vind je hier bij Bol of bezoek je lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid milieubewust mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.