Het Gouden boek van Frozen, een voorleesboek met beide delen

Let it GOOOO!! En Into the Unknownnnn. Hoor je een van die twee zinnen regelmatig in huis dan heb je waarschijnlijk te maken met een heuze Frozen fan! Hopelijk hou jij van voorlezen, of kan je Frozen fan inmiddels zelf lezen want er is een gouden boek van Frozen uit met 2 delen erin.

Het gouden boek van Frozen

Zelf hebben wij al een flinke tijd het gouden boekje van Frozen I in huis. Eerst moest ik daar zelf uit voorlezen, maar de laatste maanden las dochterlief hem graag zelf. Of ze las hem voor aan haar vele logeetjes die er in de herfst en kerstvakantie waren.

Er is ook een gouden boekje van Frozen II in de winkels te koop. Een luxe gouden boek van Frozen is dat, met maar liefst 36 pagina’s! Deze heb ik nog niet ingezien, dus ik kan je er niet veel overtellen, maar ik kan je wel wat vertellen over het gouden boek van Frozen met maar liefst 2 delen!

gouden boek van Frozen

Frozen 1

Frozen speelt zich af in het koninkrijk Arendelle. Het verhaal begint met Anna en Elsa die in het paleis spelen in de winter, terwijl het buiten zomer is. Elsa kan toveren. Maar als Elsa op een dag per ongeluk haar zusje Anna raakt nemen de bergtrollen de herinneringen bij Anna weg. Elsa verstopt zich in haar kamer want ze wil haar zusje geen pijn meer doen. Op de dag dat Elsa gekroond gaat worden, verteld Anna haar dat ze verlied is op prins Hans en dat ze met hem wil trouwen. Prinses Elsa wordt zo boos dat ze Arendelle in een ijswereld veranderd. Samen met de hulp van Kristoff en zijn rendier Sven en natuurlijk Olaf de vrolijke lieve sneeuwpop gaat Anna op zoek naar haar zus.

Frozen 2

Hebben julie de Film Frozen II al gezien in de bioscoop? Een echte aanrader voor Frozen fans, en stiekem ook wel handig om meer te weten te komen over het verhaal van deel 2. In het gouden boek van Frozen staat namelijk niet alles heel goed uitgelegd.

We beginnen in deel 2, net als in deel 1, met een terugblik naar het verleden. Anna en Elsa worden als kleine meisjes in slaap gezongen door hun moeder. Het slaapliedje gaat over een geheime rivier. Terug naar het heden gaat het niet goed met Elsa. Ze slaapt slecht en wordt steeds wakker van een mysterieuze stem.

De stem riep haar naar het noorden. Elsa haar krachten namen toe en veroorzaakten een enorme schokgolf. De trollen kwamen vertelden dat de geesten uit het betoverde bos waren wakker gemaakt. Elsa ging op zoektocht en Anna, Kristoff, Sven en Olaf gingen met haar mee. Ze ontmoeten de Northuldrianen en de windgeest Gaal en Salamander vuurgeest. Elsa haar verdere zoektocht onderneemt ze echter alleen en ze stuurt Anna en Olaf weg op een boot langs de aardreuzen.

Samen met een watermokk ( een waterpaard) weet Elsa de magische rivier over te steken in het gouden boek van frozen.

gouden boek van Frozen

Illustraties in het gouden boek van Frozen

De illustraties zijn scherp getekend in het gouden boek van frozen in echte Disney stijl. Voor beide delen zijn dat andere illustratoren. Net als in de film lijkt het ook echt of de prinsessen een paar jaar ouder zijn geworden.

Specificaties het gouden boek van Frozen

Auteur: Disney | Uitgeverij Rubinstein | Vertaald door: Irene Kunst & Adriennen Hak | 9789047628040 | november 2019 | 56 pagina’s | meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid milieubewust mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

gouden boek van Frozen
Footer5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.