Het grote AVI boek van Paul van Loon, een geweldig boek voor beginnende lezers

Nu mijn zoon begint te lezen ben ik altijd aan het kijken voor leuke boeken die hij kan lezen. Toen ik zag dat het grote AVI boek nu ook een versie heeft met Paul van Loon moest ik die hebben. Een boek voor stoere kinderen die net beginnen met lezen!

 voorkant

Paul van Loon

Die man met de zonnebril en zwart kleren. Iedereen kent hem wel. Ik kende hem vooral van de griezelbus en dolfje weerwolfje. Spannende boeken, maar niet echt voor beginnende lezers. Sinds kort weet ik dat er wel degelijk boeken zijn van Paul van Loon voor de beginnende lezers! Een heleboel zelfs. Hoe ik dat weet? Achterin Het grote AVI boek van Paul van Loon staan nog meer leessuggesties. Super handig! Ken je Paul van Loon nog niet zo goed? Bekijk dan dit filmpje. Kinderen hebben hem vragen gesteld zodat je hem nog beter leert kennen.

Vanaf AVI start tot M4

Begint jouw kind na de zomervakantie ook in groep 3? Dan is dit een geweldig cadeau. Na een paar maanden in groep 3 kan het de eerste verhaaltje uit dit boek lezen. Hoewel ik wel een kanttekening erbij heb. Het woordje “ga” wordt door deze lezers nog gelezen als g – a en niet als g-aa, want ze hebben geleerd een a is een a en geen aa, maar verder is het een prima boek. Hoe verder ze komen, hoe hoger het niveau. Dus dit boek is niet voor een paar manden, maar kan twee jaar gelezen worden! En daarna is het ook nog steeds een erg leuk boek. Ik had alleen graag gezien welke verhalen bij welk AVI niveau hoort. Dat is altijd fijn voor de ouders. Zo weet je wat jouw kind aan kan.

Van draken tot boeven

Zoals je gewend bent van Paul van Loon zitten er in dit boek spannende en stoere verhalen. Een hond die achter een skelet aan rent of een verhaal over dolfje weerwolfje. En wat dacht je van verhaal over een bende boeven. Dit boek staat boordevol spannende verhalen. Durf jij het te lezen? Joshua stond te springen toen hij dit boek kreeg en begon gelijk te lezen. Toch fijn voor iemand die lezen niet zo heel leuk vindt. Hij wil graag dingen in één keer kunnen en dat gaat helaas niet met lezen. Dat moet je oefenen

Illustraties brengen het verhaal echt tot leven

De illustraties in het boek zorgen ervoor dat het verhaal nog meer gaat leven en dat maakt het lezen ook zo fijn. Je ziet eigenlijk al wat je gaat lezen en dat maakt het allemaal wat makkelijk. Zeker als degene voor wie het boek is niet zo van lezen houdt. Vooral in het begin ondersteunen de illustraties de teksten. Ik zou wel iemand een compliment willen geven, maar er hebben zoveel mensen aan dit boek meegewerkt dat ik ze niet allemaal kan benoemen.

Het grote AVI boek van Paul van Loon: een must-have voor in de klas

Sowieso zijn er altijd genoeg AVI-boeken te vinden op school, maar ik merk dat vooral jongens niet altijd getrickerd worden. Vooral jongens die niet van lezen houden. De boeken van Paul van Loon op AVI-niveau zouden geweldig zijn om te hebben. En zo ook dit boek. Ik vind dat elke groep 3 dit boek in de klas moeten hebben. Wedden dat er opeens veel meer kinderen langer willen lezen?

achterkant

Specificaties Het grote AVI boek van Paul van Loon

Auteur: Paul van Loon | Illustrator: Meerdere illustrators als Hugo van Look en Mark Janssen | Uitgever: Zwijsen | Juli 2021 | 144 pagina’s | 9789048741625 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier

Footer5
Joyce
Delen is enorm lief

HI, Ik ben Joyce en moeder van twee schatten van kinderen. Mijn zoon is geboren in 2014 en mijn dochter hebben we in 2017 mogen verwelkomen. Onze zoon is hoogsensitief en heeft extreme faalangst. Dankzij hem ben ik nu een expert op dat gebied. Als juf op de basisschool maak ik van alles mee. Kleuter tot groep 8, ik heb ze allemaal gehad. Ik vind het heerlijk om naar mijn werk te gaan en verveel mij geen dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.