Het grote bedtijdgedoe, een heerlijk prentenboek voor het slapengaan!

Egel Egbert verzint oplossing voor iedereen die niet kan slapen. Zit de oplossing voor jouw kind erbij? Het grote bedtijdgedoe is ideaal voor het slapengaan!

Het grote bedtijdgedoe

Bedtijd in de dierentuin

De dieren in de dierentuin gaan slapen, maar Egel Egbert ontdekt dat er een hoop dieren niet kunnen slapen. Hij besluit ze te helpen. Elke keer als hij denkt te kunnen slapen, hoort hij weer een dier die wakker is en zijn hulp kan gebruiken. Egel Egbert is mooi. “egel-olifantisch-zeehondjes-miereneters-stokstaartstevig” moe. Ik zie je lachen terwijl je dit leest. En ja, ook mijn kinderen moesten lachen. Het grote bedtijdgedoe is een enorm leuk boek!

Voor elk die een oplossing voor het slapen

Voor elk dier bedenkt Egel Egbert dus een oplossing. De olifant die slaapwandelt en voor de miereneter die niet kan slapen. Egel Egbert heeft in “het grote bedtijdgedoe” een oplossing voor elk dier. Zit de oplossing voor jouw kinderen er ook tussen? Maar ondertussen wordt Egbert moe, heel moe!

De moeheid wordt steeds groter

Egbert is ontzettend moe, maar hoe meer dieren hij helpt hoer groter de moeheid wordt. Uiteindelijk bestaat zijn moeheid uit 11 woorden! Elke keer als ik die zin voorleest en er weer een woord bij komt, moeten mijn kinderen lachen. De woorden die gebruikt worden zijn ook ontzettend grappig en als je die achter elkaar leest dan moet je ook gewoon lachen. Kan jij het in één keer uitspreken? De laatste is mij wel in één keer gelukt!

Grappige dierentekeningen

Bij prentenboeken vind ik de illustraties erg belangrijk. Die tekeningen moeten de aandacht van de kinderen trekken en als ze de tekeningen ook nog gaan bespreken is het geslaagd. Ooit had ik een boek waar ik per bladzijde wel vijf minuten bezig was met het bespreken wat ze allemaal zag. Dat is met “Het grote bedtijdgedoe” net zo. Er is zoveel te zien en de dieren hebben “menselijke”uitdrukkingen in hun gezicht. Dat maakt het nog leuker. Dat heeft Günther Jakobs goed gedaan.

Het grote bedtijdgedoe

Het grote bedtijdgedoe voor het bedtijdgedoe

Hebben jouw kinderen problemen met het naar bed gaan? Dan is dit het boek om te gebruiken. Er staan genoeg oplossingen in. Laat ze een oplossing kiezen en kijk samen of het werkt. Wie weet helpt Egel Egbert jullie ook met dit probleem! Gelukkig slapen mijn kinderen prima in, dus daarvoor had ik hem niet nodig. Maar mijn kinderen vinden het wel heel leuk om uit te lezen. Dit boek staat dan ook op de kast naast hun bed. Een heerlijk boek voor het slapengaan!

Specificaties Het grote bedtijdgedoe

Auteur: Sophie Schoenwald | Illustraties: Günther Jakobs | Uitgever: De Fontein │ 9789026155765 │ april 2021 │ 32 pagina’s │ Meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier

Het grote bedtijdgedoe
Joyce
Delen is enorm lief

HI, Ik ben Joyce en moeder van twee schatten van kinderen. Mijn zoon is geboren in 2014 en mijn dochter hebben we in 2017 mogen verwelkomen. Onze zoon is hoogsensitief en heeft extreme faalangst. Dankzij hem ben ik nu een expert op dat gebied. Als juf op de basisschool maak ik van alles mee. Kleuter tot groep 8, ik heb ze allemaal gehad. Ik vind het heerlijk om naar mijn werk te gaan en verveel mij geen dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.