Het grote geschiedeniszoekboek, Reis door de tijd – Lizelot Versteeg

Een geschiedenisboek voor de allerjongste van de basisschool. Zoek, tel, speel en leer in het boek “Reis door de tijd, Het grote geschiedeniszoekboek”. Al spelenderwijs leren kinderen over verschillende dingen uit onze geschiedenis in dit grote zoekboek.

reis door de tijd

Het grote geschiedeniszoekboek is een groot en stevig boek

Het eerste dat mij opvalt aan dit boek is dat hij groot en stevig is. Ideaal voor leerkrachten om voor te lezen. In de kring kunnen de kinderen alles goed zien. Daarnaast is hij knoeibestendig. Hij is van hard karton en die kunnen wel tegen een stootje. De limonade van Isabel haalde ik er zo vanaf. En het boek is groot genoeg voor beide kinderen. Heerlijk op de bank een reis door de tijd beleven. Heerlijk toch?

Dino’s, de eerste mens, romeinen en nog veel meer

Het grote geschiedeniszoekboek start bij de dinosaurussen. Elke pagina heeft zijn eigen tijd, dus door de pagina’s om te slaan reis je door de tijd. Na de dinosaurussen is er een mooie plaat van de eerste mensen op aarde te vinden. Je ziet de jagers, de vissers en de mensen in grotten. Op de volgende pagina kom je bij de Romeinen om daarna door te gaan naar de ridders. Zie ik daar ook een boot van de Vikingen? Na de ridders komen de ontdekkingsreizigers. Stoere piraten en een mooie boot vind je op deze pagina. En daar stopt je reis. Op de pagina’s die volgen vind je veel geschreven informatie. Eerst de geschiedenis van de dieren en daarna één bladzijde met informatie van de mensen. En het boek sluit je af met 3 bladzijdes vol met leuke spelletjes.

reis door de tijd Het grote geschiedeniszoekboek

Geweldige illustraties met zoekopdrachten

Op elke pagina van Het grote geschiedeniszoekboek staat een geweldige tekening uit die tijd. Er is zoveel te zien. Eigenlijk omvat het alles wat er in die tijd is gebeurd. Je kan er samen met je kind over praten. Wat zie je? Wat zou er zijn gebeurd? Aan elke linkerkant van de pagina vind je de zoekopdrachten met als laatste opdracht een telopdracht tot 10. Daarnaast is er ook een witte balk te vinden met een vraag. Soms een telopdracht, maar andere keer een open vraag die je samen met je kind kan bespreken. Dit boek is heel toegankelijk voor de kleintjes en op een leuke manier kan je de geschiedenis bespreken en reis je door de tijd.

reis door de tijd Het grote geschiedeniszoekboek

Reis door de tijd met de kleuters

Het grote geschiedeniszoekboek is voor kinderen vanaf vier jaar, maar ik merk dat mijn Isabel van bijna 3 het ook helemaal geweldig vindt. Ook zij zoekt en telt gewoon mee. Dit boek is een aanrader voor elke kleuterklas. Zeker nu het thema van de kinderboekenweek “Geschiedenis” is. Maar ook thuis is dit een geweldig boek om te hebben. En niet alleen voor kinderen van 4 tot 6. Ook oudere kinderen kunnen dit boek geweldig vinden. Vooral omdat er aan het einde een hoop informatie is te vinden. Mijn kinderen kunnen er in ieder geval geen genoeg van krijgen en ik ben bang dat hij straks met mijn oudste mee naar school moet.

Specificaties Reis door de tijd – Het grote geschiedeniszoekboek

Auteur: Lizelot Versteeg│ Clavis Uitgeverij│ 9789044838732│augustus 2020│14 pagina’s│meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Het grote geschiedeniszoekboek
Joyce
Delen is enorm lief

HI, Ik ben Joyce en moeder van twee schatten van kinderen. Mijn zoon is geboren in 2014 en mijn dochter hebben we in 2017 mogen verwelkomen. Onze zoon is hoogsensitief en heeft extreme faalangst. Dankzij hem ben ik nu een expert op dat gebied. Als juf op de basisschool maak ik van alles mee. Kleuter tot groep 8, ik heb ze allemaal gehad. Ik vind het heerlijk om naar mijn werk te gaan en verveel mij geen dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.