Het gruwelijke hotel, een derde boek van team 3

Team 3 is terug voor een nieuw spannend en mysterieus avontuur. Dit is het derde deel uit de spannende jeugdserie geschreven door Cis Meijer. De boekenserie is geschikt voor lezers van 9 – 12 jaar. In dit deel gaan we op schoolkamp met onze vrienden Iza, Raf en Dunja. Een schoolkamp waar iedereen naar uitkijkt want ze gaan daar ”Het geheim van groep 8” leren.. Maar er gebeuren al snel vreemde dingen in Het gruwelijke hotel.

hoofd Het gruwelijke hotel

Het gruwelijke hotel

Spannende detectiveserie Team 3 van thrillerauteur Cis Meijer voor kinderen vanaf 9 jaar. Dit is het derde boek uit de serie. De eerste twee delen zijn met lovende woorden ontvangen. In Het gruwelijke hotel gaat Team 3 met groep 8 op kamp naar Texel. Drie dagen lang spelen ze er een spannend spel. Eindelijk zullen ze ‘het schoolgeheim’ weten dat alleen achtste groepers kennen. Supertof, hoewel Raf zwaar baalt dat zijn vader als hulpouder mee mag.

Op het eiland gebeuren er mysterieuze dingen en de juf gedraagt zich vreemd. Raf, Iza en Dunja gaan op onderzoek uit. Ik hou jullie in de gaten, staat op een dreigbriefje. Ze weten het zeker: de klas loopt gevaar in het enge hotel. Het is voor Team 3 een race tegen de klok: lukt het ze om iedereen op tijd in veiligheid te brengen in dit derde boek Het gruwelijke hotel?

Lekker lezen

Deze boekenserie leest heerlijk. De vormgeving van Caren Limpens is herkenbaar en kenmerkend waardoor de boeken voor mij echt opvallen. Het is kinderlijk maar niet kinderachtig. Misschien kan ik beter jeugdig zeggen. Het past hoe dan ook bij de jongere doelgroep vanaf 9 jaar. Illustraties in een boek zorgen voor wat meer leesgemak en als ze dan ook nog eens stoer zijn, dan is Het gruwelijke hotel geen boek om je voor te schamen.

Cis weet weer een heerlijk spannend verhaal neer te zetten. Een verhaal wat toegankelijk is en niet lastig leest. Het heeft korte hoofdstukken, een speelse opmaak qua tekst, leuke en diverse karakters en ook een herkenbaar verhaal. Ook ik keek erg uit naar ons schoolkamp in groep 8! Het is spannend maar ook leuk. Voor Raf, Iza en Dunja is het helemaal spannend want in Het gruwelijke hotel zijn de spannende dingen die gebeuren ronduit gevaarlijk…

Eng hotel

Zoals gezegd is de vormgeving en opmaak herkenbaar en gelijk aan de eerste twee boeken. Je kunt de boeken overigens prima los van elkaar lezen. Er wordt wel eens verwezen naar eerdere avonturen maar er zit een korte uitleg bij. Dit keer is een eng hotel op een waddeneiland het decor voor een spannend avontuur. Een hotel met een wat vreemde eigenaar, en een hotel wat voorheen een slecht onderhouden escape room was. Waar is dat beloofde zwembad? En waar is die trampoline? Het gruwelijke hotel kraakt en piept en voelt niet uitnodigend.

Ik vind het tof dat de opmaak herkenbaar en in gelijke lijn ligt met eerdere boeken, maar ook zitten er kleine verschillen voor de fans die alles lezen. In het begin worden de hoofdkarakters voorgesteld en hierin zitten al kleine nuances. Heel leuk gedaan. Zo lezen we meteen al dat Raf met een eigen geheim zit. Maar wat is dat dan? Het gruwelijke hotel barst van de geheimen, mysterie, spanning en vormt zich tot een whodunnit.

Leuke serie

Ik ben fan van deze spannende serie voor de jonge lezers. Het barst gewoon van liefde en leesplezier en het is volgens mij een uitnodigend boek om op te pakken en te lezen. Ook voor de wat lastige lezers. Ik vond Het gruwelijke hotel een tof deel en voor mij was de energie van onze vriendengroep onderling fijn. Weinig gekibbel, lekker op 1 lijn en samen werken aan een doel. Wel hadden er voor mij net wat meer bladzijdes nog in het boek gemogen. Het gruwelijke hotel staat op een waddeneiland maar ik werd niet helemaal meegevoerd naar deze laatste locatie. Het wordt eens benoemd en er is een uitstapje naar buiten maar het smaakte gewoon naar meer.

Tegelijk snap ik dat het veel spannender is om onze vrienden en hun klasgenoten in het hotel te volgen en heeft het geen afbreuk gedaan aan het verhaal. Het smaakte gewoon naar meer en een waddeneiland is een toffe locatie voor nog meer spanning. De combinatie tussen escape room en hotel is ook echt tof gedaan. Al met al was het weer een tof avontuur en ik ben benieuwd waar het volgende deel ons mee naar toe gaat nemen! Onze vrienden als brugpiepers (zeg je dat nog? :)) op een nieuwe school misschien?

Het gruwelijke hotel

Specificaties Het gruwelijke hotel

Auteur: Cis Meijer | Vormgeving: Caren Limpens | Uitgeverij Zwijsen | 208 pagina’s | 9789048743759 | April 2022 | 9 – 12 jaar | Deel 3 in team 3 boekenserie | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid milieubewust mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.