Het Heksen Handboek, een boek van Nikki van de Car

Het Heksen Handboek vol toverspreuken, drankjes en magie. Wie wil dit nou niet? Nikki van de Car schreef een handboek voor jonge heksen om samen met vriendinnen te genieten van theerituelen, heksencodes te maken en nog veel meer. Een beetje magie in je leven kan nooit kwaad.

heksen handboek

Geen sprookjes Heksen Handboek

Toen ik Het Heksen Handboek binnen kreeg had ik eigenlijk een heel ander soort boek in mijn gedachten. Ik dacht aan de heksen uit sprookjesboeken. Maar dit boek gaat over meiden die willen leren om te gaan met alledaagse dingen. Vriendschap, teleurstellingen, geluk en nog veel meer. Het Heksen Handboek is geschreven voor jonge heksen maar kan ook zeker door de wat oudere ”heksen”worden gelezen. Een heks in dit boek is iemand die zelfverzekerd in het leven wil staan en vriendschap, familie, geluk en al het moois in de natuur waardeert.

heksen handboek

Spreuk voor moed

In Het Heksen Handboek kan je voorin je naam schrijven en als je het hele handboek hebt doorlopen is er zelfs een heksendiploma. Je vraagt je misschien af wat er allemaal te leren valt in dit boek. Ik geef een voorbeeld. Je doet allemaal wel eens iets wat je eng of spannend vindt en waar je wel wat magie bij kan gebruiken. In Het Heksen Handboek vind je een spreuk voor moed. Je hebt dan wel wat ingrediënten nodig welke in het begin van het boek terug te vinden zijn. Nadat je in kleermakerszit bent gaan zitten en je “toverstok” hebt gebruikt om een magische cirkel om je heen te trekken en een kaars hebt aangestoken, lees je de spreuk in boek hardop op. Je zal merken dat het je kracht geeft.

Magie

Ik heb nog lang niet alles uit Het Heksen Handboek geprobeerd. Ik mis nog een aantal benodigdheden uit de tabel met kruiden, kristallen en etherische oliën. Het theeritueel vind ik bijvoorbeeld erg leuk. Talismannen maken doe ik graag en wie weet brengt het meer magie dan verwacht. De meditatie voor boosheid kan ook soms van pas komen. Het is een serieus boek en is zeker niet kinderachtig. Magie is om ons heen en dit boek geeft je de mogelijkheid dit te ontdekken.

heksen handboek

Specificaties Het Heksen Handboek

Auteur: Nikki van de Car| Uitgever: Witte Leeuw | 9789492901675 | september 2020 | 128 pagina’s| Meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier

Winnen!

heksenhandboek

Wat moet je doen:

Laat dan hieronder in de reacties achter waarom jij denkt dat jouw kind, kleinkind, buurkind, het kind van je beste vriendin of neefje of nichtje blij wordt van dit heksen handboek

Volg StoerLeesVoer op Instagram en/of Volg StoerLeesVoer op Facebook geef dit aan door een like op de winactie achter te laten!

footer5
Rosalie
Delen is enorm lief

Hallo, ik ben Rosalie en ik ben 10 jaar en zit in groep 8. Ik hou van viool spelen, ballet en Tang Soo Do (koreaans karate). In de winter ski ik ook op de skibaan en ga ik elk jaar op wintersport. Verder speel ik graag buiten, hou van spelletjes, knutsel en ik teken heel graag. Ook lees ik veel verschillende boeken en daarom zal ik als gastblogger reviews gaan schrijven over diverse kinder- en jeugdboeken. Ik hou vooral van grappige, avontuurlijke en spannende boeken zoals bijvoorbeeld Superjuffie, Harry Potter, Leven van een Loser, Tom de Groot, De Gorgels enz. Ik vind het leuk om te horen of jullie mijn blogs leuk vinden.

12 reacties

 1. Het lijkt mij een heel leuk boek omdat mijn vriendin Rosalie Chang (een van jullie reviewers) zei dat het een leuk boek is en ik hou erg van heksen en van magie

 2. Het lijkt mij een heel leuk boek voor mijn zusje omdat mijn vriendin Rosalie Chang (een van jullie reviewers) zei dat het een heel leuk boek was

 3. Echt iets voor mijn dochter van 8 jaar. Ze heeft de laatste tijd echt iets met magie. Zeker sinds ze de Netflix serie van “een vleugje magie” heeft ontdekt. Dat gaat over een magisch boek en toverdranken. Ze heeft al een eigen schrift met eigen recepten toverdranken gemaakt.
  Dit boek zal zeker weten in de smaak vallen, lezen doet ze ook heel graag (naast tv kijken).

  • Mijn zusje zou het echt een heel leuk boek vinden ze is gek op heksen en op magie en het lijkt mij ook een leuk boek omdat mijn vriendin Rosalie Chang (een van jullie reviewers) zei dat het een leuk boek was.

 4. Ik denk dat mijn dochter dit ook een geweldig boek gaat vinden. Ze is gisteren 11 geworden, een extra verjaardags cadeau vind ze vast leuk

 5. Dit heksen boek zou echt super tof zijn voor in de bibliotheek op school. Dan kunnen een heleboel heksjes dit prachtige boek lezen. Maar natuurlijk eerst een stukje voorlezen in klas, dan raken ze geïnspireerd en ontstaat er waarschijnlijk een run op het boek:-)

 6. Zou graag willen winnen voor mijn dochter. Lijkt me een mooi boek om op een originele manier te werken aan het vergroten van zelfvertrouwen.

 7. Die moedspreuk zou zeer van pas komen bij mijn nichtje. Soms heeft ze net dat extra zetje nodig om het te doen

 8. Klinkt als een soort leuk boek. Ik denk zeker dat het ook wat zal zijn voor mijn kind. Ze leest erg graag, houdt van fantasie en als wat met magie te maken heeft. Het lijkt me super leuk om te winnen voor haar. Die extra leerdingen zoals Rosalie ze beschrijft zouden zeker van pas komen bij mijn dochter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.