Het Kleine Slechte Boek – Magnus Myst, een interactief griezelavontuur

Het Kleine Slechte Boek staart me indringend aan. Al vanaf het moment dat het in mijn handen kwam. Is het gek als ik zeg dat het boek ook tot me spreekt? En dat is niet de eerste keer dat een boek dit doet.. Daarover na deze review meer want eerst MOET ik gewoon deze boekrecensie schrijven.

Het kleine slechte boek

Het Kleine Slechte Boek

Hé, jij daar! Ja, jij! Snel! Sla me open en begin gauw met lezen. Toe dan…!

Dit boek wil heel erg graag een boosaardig slecht boek worden en als lezer kan jij dit boek helpen. Je mag het proefkonijn zijn van Het Kleine Slechte Boek. Maar een waarschuwing is gepast; het is niet voor schijterige lezers. De verhalen en raadsels zijn echt gruwelijk. En als je het niet goed doet kom je gevangen te zitten in de kerkers van het boek. Ben jij dapper genoeg? Kom op! Pak me op en lees dan…

Het kleine slechte boek

Een interactief griezelavontuur

Ik HOU hiervan! Ja de tweede keer dat ik een woord in hoofdletters uitdruk in deze review. Dat is niet zoals ik ben, maar ik voel me dan ook niet helemaal mezelf meer sinds ik Het Kleine Slechte Boek heb gelezen. Niks ergs maar toch is er iets anders.. Vanaf de eerste bladzijde zit ik al gevangen in het boek. Je begint netjes vooraan in het boek en al snel wordt je door de bladzijdes heen gestuurd. Je moet keuzes maken en soms raadsels oplossen om op de goede bladzijde te komen van het vervolg in dit verhaal. Dit is echt geweldig leuk gedaan.

Onderweg komen we Grimmert tegen. Een jongen die gevangen zit in een kerker omdat hij een raadsel niet kon oplossen. Grimmert praat in een andere tekstkleur en lettertype tegen je. Alweer zo’n leuk detail. Het Kleine Slechte Boek en Grimmert blijven een belangrijke interactieve rol spelen tijdens het verhaal. Wie wilt nou precies wat en de waarheid, wat zal die zijn?

Wat vind ik er van?

Het boek is geweldig, spannend en verrassend. Het gegeven dat je dit boek kris kras door elkaar gaat lezen is verwarrend maar zo leuk. Waar gaat je reis heen, wanneer komt het einde en ga ik de goede kant? Het verhaal is vanaf 7 jaar en ik denk dat zelfs iemand die niet van lezen houdt dit tof vindt. Ook is het zelfs aandoenlijk ergens. Maar dat zal alleen mijn volwassen brein er misschien van maken. Ik denk dat het voor de leeftijdsgroep aardig wat klamme handjes kan veroorzaken. Het is net in het Nederlands vertaald en van het boek zelf zijn al meer dan 100.000 exemplaren verkocht. Ik snap wel waarom. De vormgeving verdient ook echt een applausje.

Voor de alerte mensen.. Ja er zit een ezelsoor op mijn pagina! I know! Dat kan echt niet bij een boek. Maar wat als ik er nou niks aan kon doen? En wat als ik dit nou geheel buiten mijn schuld om MOEST doen.. Ik zei jullie toch al dat ik niet meer dezelfde persoon ben sinds ik dit verhaal gelezen heb. Durf jij nog?

! Pas op gevaar voor onder andere klamme handjes en ezelsoren !

ezelsoor

Specificaties Het kleine slechte boek

Auteur: Magnus Myst | Illustraties: Thomas Hussung | Uitgever: Condor | Vertaald door Merel Leene | 9789493189065 | September 2020 | 116 pagina’s | Meer informatie vind je hier bij Bol of bij je lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid milieubewust mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Het kleine slechte boek

Het doet me denken aan

Ik ben een groot horror en griezelliefhebber en 1 van mijn grote leesmeesters is Clive Barker. En laat hij nou ook zo’n interactief verhaal hebben geschreven die me doet denken aan Het Kleine Slechte Boek. Meneertje W.E.G.wezen of Mister B. Gone en het is absoluut niet voor kinderen hoor, laat dit duidelijk zijn. Maar dat boek praat ook tegen je en de toon begint steeds duisterder te worden naarmate je verder in het verhaal komt. Misschien lees ik het nog eens en trakteer ik jullie op deze review..

clive barker mister b bone
Footer5
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.