Het lied van de woestijn, weer een spannend avontuur

Tsjonge wat snap ik die leerling nu goed die na deel 1 heel graag door wilde lezen in de Tempeljagers. Dit is alweer deel 5 in deze spannende avonturen serie. En wat was het moeilijk om het lied van de woestijn weg te leggen. Michael Reefs is erg goed in het neerzetten van een spannend avontuur. En dan maakt hij er vervolgens nog een serie van ook. Deel 6 komt ook binnenkort al uit!

cover Lied van de woestijn

De vloek

Tijdens een uitje in de Efteling komen de Tempeljagers erachter dat er een vloek rust op Ragnar, de nieuwe vriend van tante Lara. Om hem te redden reizen ze af naar het hart van de Australische woestijn.

Niet alleen zou daar een geneeskrachtig bot verborgen liggen, maar ook nog de magische kern van een neergestorte meteoriet. En die mag absoluut niet aan de rest van de wereld blootgesteld worden… Lukt het de Tempeljagers om Ragnar te bevrijden van de vloek? Of ligt er nog meer gevaar op de loer? Lees het in Het lied van de woestijn.

De Efteling

De hoofdpersonen, ofwel de Tempeljagers Noah, Finn, Tessa en Kim, gaan met tante Lara en haar vriend Ragnar naar de Efteling. Ze gaan langs de attracties die elke Nederlander wel kent. Kletsnat de Piraña uit en misselijk worden in Sinbad de Zeeman. In de Vliegende Hollander gaat het niet goed met Ragnar. Hij lijkt wel versteend en reageert nergens meer op.

bladspiegel de vliegende hollander

Eenmaal uit de stopgezette attractie komen ze erachter dat Ragnar is vervloekt. Snel verlaten ze de Efteling om thuis uit te zoeken hoe ze dit kunnen oplossen. Via hulp uit China komen ze erachter wat voor vloek het is en van wie deze komt; de Mentiri waar ze al eerder mee te maken hadden. Ragnar zal in razend tempo ouder worden, tot de dood volgt. De oplossing ligt in Australië; het lied van de woestijn. Dus daar zullen ze heen moeten om de vloek ongedaan te kunnen maken.

bladspiegel hulp uit China

Michael Reefs

Zelf ontdekte ik Michael Reefs door de serie De Bieb-bende*. Ook al zo’n heerlijke avonturen serie van inmiddels al 12 delen. En als coördinator van de schoolbibliotheek lees ik heel graag boeken over een bibliotheek. Michael schreef nog veel meer moois voor diverse leeftijden. Zo is er Marie Boe vol magie en avontuur vanaf 8 jaar. En ook de avonturen van de tienjarige Bram* met een levendige fantasie bevat al twee delen. Het lied van de woestijn, en alle andere delen, zijn geweldige boeken vol avontuur en puzzels.

De boeken van Michael Reefs hebben 1 ding gemeen; avontuur! Vanaf zijn twaalfde schrijft hij al fantasy verhalen. Hierin kan hij zijn eigen werelden scheppen. Bij enkele boeken zijn online ook websites te vinden met hulp voor je boekbespreking! Ondanks dat Michael zelf tot zijn 18e een hekel aan lezen had heeft hij nu een missie; kinderen weer aan het lezen krijgen.

bladspiegel puzzels in het donker

Moeite om het lied van de woestijn weg te leggen

Eerder had ik al van deze avontuurlijke serie gehoord. Ook de kinderen op school zijn enthousiast. Toch lees ik Het lied van de woestijn als eerste boek en dat is op zich prima te doen. Aan het begin van het boek wordt er af en toe teruggegrepen naar de eerdere delen. Dus het is niet erg als je de eerdere delen nog niet gelezen hebt. Al moet ik eerlijk bekennen; nu wil ik álle delen lezen!

Andere delen Tempeljagers

Het boek werd me aangeraden voor onze schoolbibliotheek met de mededeling dat het soms wel ver gezocht is. Eerlijk; daar had ik helemaal geen last van! Ja, 4 kinderen die met een tante naar Australië reizen is wel bijzonder. Ik zou dat als ouder niet zo snel goed vinden. En de avonturen die ze beleven doen niet onder voor National Treasure en dergelijke. Maar dit verhaal is echt een heerlijk en spannend avontuur voor jongens èn meiden vanaf 9 á 10 jaar en ouder! Zoals ik al zei had ik ook moeite met het boek weg te leggen. Ik ben er menig avond mee in slaap gevallen, haha.

Specificaties Het lied van de woestijn

Auteur: Michael Reefs | Illustraties: Elsa Kroese | Uitgeverij: Billy Bones | 9789030508717 | 2022 | 263 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier voor Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid milieubewust mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

avontuur boekenserie bos culturen dieren emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid milieubewust mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Natasja
Delen is enorm lief

Vier jaar geleden is Natasja haar steentje gaan bijdragen aan de bibliotheek in de school van haar kinderen. Inmiddels is ze coördinator van de schoolbibliotheek, en een andere locatie. Daarnaast heeft ze een fotografiewebsite, dus haar boeken brengt ze ook graag mooi in beeld hier. Natasja leest nu voornamelijk jeugdboeken en prentenboeken. En ook young adult boeken staan op haar menu!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.