Het spook in Teylers huis: een mooi gouden boekje

Het spook in Teylers huis is een nieuwe editie van de gouden boekjes. Gouden boekjes ken je vast wel: leuke kleine kinderboeken over allerlei onderwerpen. Ze zien er altijd mooi uit, waardoor je ze zo uit de boekenkast trekt om te lezen. Dit verhaal gaat over Pieter Teyler, een oude man die met zijn vrienden wil bespreken wat er gaat gebeuren met zijn geld als hij dood gaat. Maar dan gebeurt er iets raars….het lijkt wel alsof er een spook is in Teylers huis!

Het spook in Teylers huis

Het spook van Pieter Teyler

Het boekje vertelt het al: Pieter Teyler werd meer dan 300 jaar geleden geboren in een rijke familie. Al tijdens zijn leven gaf hij veel geld weg aan arme mensen en weeskinderen. Daarnaast had hij veel interesse voor wetenschap en kunst: beide maken de wereld mooier en beter. Zijn wens was om na zijn dood iets goeds en blijvends achter te laten.

Maar tijdens het praten hierover, horen ze vreemde geluiden in het huis van Pieter. Het lijkt wel alsof het spookt in Pieter Teylers huis! Pieter is een man van de wetenschap en gelooft helemaal niet in spoken. Maar toch blijft hij af en toe rare geluiden horen en lijkt er toch echt sprake te zijn van een spook. Er zit maar 1 ding op: op zoek naar het spook in zijn huis.

Het Teylers museum

Het spook in Teylers huis is op waarheid gebaseerd. Of er echt een spook was in Teylers huis is de vraag. Maar de hoofdrolspelers uit het boekje hebben echt bestaan. Pieter Teyler heeft inderdaad zijn vermogen achter gelaten om iets goeds mee te doen voor de mensen, in de vorm van kunst en wetenschap. Teyler liet ongeveer 2 miljoen gulden achter, dat werd gebruikt voor goede doelen en het ondersteunen van goede doelen. Omgerekend naar nu zou dat ongeveer 80 miljoen euro zijn!

Het Teylers museum is er gekomen, het staat in Haarlem. Je kunt er inderdaad kunst vinden, maar ook fossielen, munten enz. Ook het gebouw zelf is een bezoek waard: prachtig!

teylers museum

Het spook in Teylers huis is een mooi verhaal in een sprookjesachtige omgeving. De illustraties zijn erg mooi! Ik kan me voorstellen dat als je met (jonge) kinderen naar het Teylers museum gaat, het extra leuk is om dit boekje vooraf te lezen. Gouden boekjes zijn wat mij betreft sowieso een aanrader: leuke verhaaltjes met mooie illustraties. En vaker zijn er samenwerkingen zoals deze met het Teylers Museum, dat maakt het gouden boekje extra origineel.

Specificaties Het spook in Teylers huis

Auteur: Jan Paul Schutten | Uitgever: Rubinstein | Illustraties door Marloes de Vries | November 2021 | 9789047629030 | 32 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos dieren emoties familie fantasie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven hond humor jezelf zijn kat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien pesten prentenboek reizen roman samen school spannend sterke vrouw thriller verhalenbundel voorleesboek vriendschap weetjesboek wereld whodunnit zelfbeeld zoekboek

Het spook in Teylers huis
Footer5


Anouk
Delen is enorm lief

Ik ben Anouk (40) en samen met mijn zoon Mels van 11 jaar lezen we graag wat af. Althans, ik lees alles wat los en vast zit. Papier en e-reader. Mijn zoon leest alles wat niet saai is. Naast schrijven en boeken verslinden, wandel ik ook graag. En soms met iets meer tempo, dan hardloop ik lekker door Zwolle.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.