Het spookt op nummer 113 – Een Graphic Novel van Mr Tan

Het zal je maar gebeuren. Je verhuisd met je ouders naar een adres dat Jammerstraat 113 heet in Fraaihuyzen. Dat overkwam Elliot. ZIjn ouders zijn drukker dan druk en eigenlijk alleen maar bezig met zichzelf en hun werk. Elliot is 9 jaar en moet de verhuizing maar in zijn eentje regelen en wordt vaak alleen gelaten door zijn ouders. Nou ja alleen…. het spookt op nummer 113!

het spookt op nummer 113

Het spookt op nummer 113

Fraaihuyzen is de perfecte plek om te wonen, maar de bewoners zien een huis liever gaan dan staan. Het huis op Jammerstraat 113. Nadat Elliot en zijn ouders zijn verhuisd zien we een pagina met een paar weken later en lieve zinnen als ‘Tijd om op te staan, schattebout!’, “Je ontbijt wordt koud!”. Wij gingen er vanuit dat dat zijn moeder zou zijn. Maar niks blijkt minder waar. Het spookt op nummer 113 en Elliot heeft vriendschap gesloten met alle spoken die hier ook wonen.

Al ging die vriendschap niet vanzelf hoor. Elliot was in het begin best wel heel erg geschrokken eigenlijk. De spoken hadden er zelfs een fotoalbum van gemaakt. Maar nu is Elliot dus vrienden met ze. Eigenlijk zorgen ze beter voor hem dan zijn ouders. Die zijn afgelopen maand maar 3 dagen thuis geweest.

Spookvrienden

Zijn nieuwe spookvrienden zorgen eigenlijk ook wel goed voor hem als we de illustraties zo zien. Ze zorgen voor zijn eten en kunnen hem heel veel leren over vroeger omdat ze al zo lang dood zijn.

Maar zijn spookvrienden kunnen niet voorkomen dat zijn ouders steeds een kinderoppas sturen naar het huis om voor Elliot te sturen. Tot nu toe zijn ze allemaal gillend weggegaan want het spookt op nummer 113.

spokenjager

Spokenjager

Maar dan komt er weer een kinderoppas aan op de Jammerstraat 113. Maar is Frida Von Schloss wel echt een kinderoppas? Ze houdt niet van lawaaierige kinderen, niet van kinderen die zeuren, en lachen en rennen en grapjes maken. Eigenlijk heeft die mevrouw wel heel gek apparatuur mee om op te passen op een kind van 9. Een elektromagnetische stralingsmeter, een infrarood bewegingsmelder en nog meer.. Ze is een spokenjager!

Elliot probeert zijn vrienden te waarschuwen, maar die hebben zich juist zo goed verstopt omdat Elliot had gesmeekt om niet weer een kinderoppas weg te jagen.

Maar de Spokenjager weet dat het spookt op nummer 113 en gaat op zoek! Ze vindt de spoken en zet de aanval in, maar denkt ook dat de ouders van Elliot die opeens binnen komen ook spoken zijn. Een gevecht barst los en de hulptroepen worden ingeschakeld.

En zo eindigd dit eerste prachtig geillustreerde griezelreeks boordevol geestige humor!

het spookt op nummer 113

Illustraties in het spookt op nummer 113

De vele illustraties in het spookt op nummer 113 zijn in de kleuren zwart wit en grijsblauw. Lekker griezelig vol met penstrepen en griezelige uitdrukkingen op de gezichten. Doordat het een graphic novel is leest het boek snel uit en we kunnen eigenlijk niet wachten op de volgende avonturen uit deze griezelreeks.

Zeer geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar die graag snel een boek uit hebben en natuurlijk wel van een beetje griezelavontuur houden!

Specificaties het spookt op nummer 113

het spookt op nummer 113

auteur: Mr Tan | Illustraties: Yomgi Dumont | Vertaling Lies Lavrijsen | Uitgeverij Ballon Media | 9789403217321 | oktober 2020 | 128 pagina’s | meer informatie vind je hier

ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.