Het waterschaap, over jezelf kunnen zijn

Manfred is een schaapje. En schaapjes lopen rond op het weiland en eten gras. Schapen zwemmen niet. Maar Manfred wil heel graag zwemmen. Niet pootjebaden, maar zwemmen inclusief een zwemdiploma en duiken! Hij wil graag een waterschaap zijn. En daar gaat het waterschaap over!

Het waterschaap droomt over water

Manfred droomt van de schoolslag, de rugslag en de vlinderslag. Maar ook van duiken en snorkelen. Dat betekent zoals jullie wel weten het hele zwem abc en dan ook nog wat zwemvaardigheidsdiploma’s. Manfred het waterschaap heeft nog een hoop te leren. En daar zijn zijn ouders het eigenlijk helemaal niet mee eens. Ze zeggen de hele tijd nèèhèè.. schapen zijn te wollig. Dat kan niet. Maar daar is Manfred het niet helemaal mee eens.

Moed of eigenwijsheid?

het waterschaap

Op een dag als de andere schapen niet kijken springt Manfred toch het water in, een waterschaap! Heerlijk vind ik dat soms van kinderen dat ze zo lekker eigenwijs kunnen zijn en hun eigen pad bewandelen. Sommige volwassenen storen zich daar aan. Ik probeer kinderen juist hun eigen stem te laten vinden. Maar dan wel met overleggen en bespreken uiteraard.

Manfred vind het heerlijk in het water, maar hij wordt wel steeds zwaarder. Hèèlp! De schapen redden hem en het duurt uren voor hij weer droog is. Ook met een zwemvest lukt het niet.. maar dan gaat de boer de schapen scheren! En dan kan Manfred eindelijk doen wat hij altijd al wil zijn. Een waterschaap!

Het waterschaap is een prachtig prentenboek over moed, doorzettingsvermogen en jezelf kunnen zijn! Met leuke grappige illustraties. Want een schaap in een fauteuil en een schaap met een föhn in de handen dat ziet er toch best grappig uit! En een waterschaap al helemaal.

Specificaties het Waterschaap

het waterschaap

Auteur: Annelies van Uden | Uitgever: de Vier Windstreken | 9789051166729 | februari 2019 | 32 pagina’s | Meer informatie vind je hier

Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben behoorlijk creatief en dol op prentenboeken en op stap gaan met mijn man en 8 jarige dochter!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.