Hier wacht ik – een filosofisch prentenboek

Filosofie en jonge kinderen, gaat dat wel samen? ‘Hier wacht ik’ is een nieuw prentenboek, met een filosofisch tintje. Speciaal voor kinderen vanaf 3 jaar.

hoofd hier wacht ik

Het baasje is naar de winkel, dus: ‘Hier wacht ik’

Zijn kop op een poot, zijn ogen half open,
bekijkt hij de aap die de trap af komt lopen.
Gevolgd door een beer en een wolf in een rij.
Wie van de drie, denkt Wafwáp, lijkt op mij?

Hier wacht ik – Martine Lejeune

Wafwáp ligt te wachten, onderaan bij de trap. Zijn baasje is even naar de winkel. Terwijl hij ligt te wachten, trekt een wereld aan hem voorbij. Vol vogels, vissen en vliegtuigen, maar ook wolven, beren en apen zijn van de partij. Dan valt hij in slaap en begint te dromen. In zijn dromen ziet hij alles opnieuw aan hem voorbij trekken. Maar dan in een ietwat andere vorm. Hij kijkt zijn ogen uit. Wat is echt en wat niet in Hier wacht ik?

Een parade van vreemde dingen

Terwijl Wafwáp ligt te dromen, trekt er een parade van vreemde dingen aan hem voorbij. Een beer die langsfietst met een aap op zijn rug. Een wolf op een verkeerspleintje. Een vrouw stopt een wolk uit de lucht in haar mond. Het is leuk om met kinderen te bespreken wat ze precies zien. Wat is er anders dan de eerste keer dat Wafwáp deze mensen of dieren zag? Daarvoor moet je even terugbladeren in het boek Hier wacht ik, en dan zie je het. Voor jonge kinderen een grappige ontdekking en soms heel lachwekkend! Want waarom zou dit poes nu in een kooi zitten?

hond met bij

Een filosofisch prentenboek voor jonge kinderen

Filosofie lijkt een wat moeilijk of ingewikkeld onderwerp voor jonge kinderen. Maar zelfs op jonge leeftijd kun je hier al met kinderen mee bezig zijn op een basaal niveau. Zouden de dingen die je droomt ook echt uit kunnen komen? Zo kun je bijvoorbeeld bespreken of een beer kan fietsen, of dat een vis misschien wel zou kunnen vliegen. Ook is het een leuke verwerking bij het boek ‘Hier wacht ik’ om je kind een tekening te laten maken van een fantasiedier. Want net als in het boek, kun je van alles bedenken!

Specificaties ‘Hier wacht ik’

Auteur: Martine Lejeune | Illustraties: Eduard Plancke | Uitgeverij: Levendig Uitgever | 9789083183732 | januari 2022 | 24 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel, of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos dieren emoties familie fantasie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor interactief jezelf zijn klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful moord mysterie natuur oorlog opgroeien pesten prentenboek reizen roman samen school spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel voorleesboek vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly, getrouwd en moeder van twee dochters van 6 en 8 jaar. Ik werk 3 dagen per week als kleuterjuf. Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Natuurlijk ben ik als juf gek op kinderboeken. Als gezin doen we het liefst zoveel mogelijk leuke dingen met elkaar: spelletjes, knutselen, uitstapjes en weekendjes weg.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.