Hoe droomt een giraf – een educatief boek

Heb jij je wel eens afgevraagd hoe dieren slapen? Van katten en honden weten de meeste kinderen het wel. Maar hoe zit het met de dieren in het wild? Slapen ze staand of liggend? Vleermuizen uitgezonderd natuurlijk want die hangen op hun kop. Slapen dieren alleen of samen tegen elkaar aangedrukt. En hoe droomt een giraf eigenlijk? Een uniek educatief boek met prachtige illustraties!

Hoe droomt een giraf

Een prachtige blauwe hemel, bomen die lijken te dansen in het maanlicht en de vraagt: Hoe droomt een giraf? Alleen al op deze vraag stromen er allemaal andere vragen door mijn hoofd. Zouden kinderen dat ook hebben of is dat mijn ADHD brein die aan het werk is? Wat is dromen voor dieren? Hoe zouden de andere dieren slapen? Kunnen dieren ook snurken? En hoe zien hun slaapkamers eruit? Laten we het gaan ontdekken in dit educatieve boek voor kinderen en stiekem ook voor volwassenen!

Ontdek mee en leer over de olifant, kruisspin, lynx, walvis, oehoe, nijlpaard, octopus, giraf, spookdiertje, tijger, fregatvogel, bever en de zeeschildpad!

Alles over slapen bij mensen

Voor we beginnen met ontdekken hoe dieren slapen en of een giraf droomt gaan we eerst leren wat slaap eigenlijk is. Het verschil tussen slapen en dromen, een winterslaap en rusten. En heel belangrijk, waarom moeten mensen slapen en waarom slapen we in de nacht? Op een rustige en fijne manier wordt alles uitgelegd op een wijze dat kinderen het begrijpen. Geen lastige termen als melatonine maar gewoon stofjes.

Wist je dat alle wezens die hersens hebben slaap nodig hebben? Maar ook mangrovekwallen, die geen hersens hebben doen af en toe een dutje. En of planten slapen wordt nog onderzocht. Super interessant!
Een groot verschil met mensen is dat veel dieren in het wild juist overdag slapen en in de nacht jagen.

Wij mensen slapen in een bed, maar vogels en zeedieren kunnen zelfs slapen terwijl ze vliegen of zwemmen. Er staan zoveel boeiende dingen in dit boek dat ik mezelf met moeite kan inhouden om niet alle toffe weetjes uit hoe droomt een giraf te delen.

Zoveel soorten dieren en heel veel soorten slaapgewoontes

Olifanten zijn prachtige dieren, voor mij een heel bijzonder dier, want het was het lievelingsdier van mijn dierbare oma. Met hun grote slurf kunnen ze een hele hoop en het zijn echte recordhouders. Wist je dat ze aan 2 uur slaap genoeg hebben en in tijden van gevaar zelfs 46 uur lang wakker kunnen blijven?!

En dat wetenschappers niet weten of een kruisspin droomt omdat zijn ogen niet bewegen in zijn slaap.

Wist je dat een lynx op verschillende plekken slaapt in zijn territorium van 400 km2.

Pasgeboren kalfjes, walvisbaby’s, slapen de eerste 4 weken van hun leven niet. Ze zwemmen namelijk elke 3 tot 30 seconden naar de oppervlakte om adem te halen.

Een slapende octopus verandert steeds van kleur, zou dat komen omdat hij droomt?

En zo gaan we nog heel wat dieren af, maar nu komt natuurlijk jouw vraag nog: Hoe droomt een giraf? Dat lees je dus in dit prachtige boek bomvol weetjes over deze bijzondere dieren.

Illustraties in blauwtinten

De illustraties in hoe droomt een giraf zijn gemaakt door Karolina Benz. Onder invloed van de maan en sterren krijgt de blauwe nacht een prachtige uitstraling. Als techniek is alles met olieverf gemaakt. Sommige dubbele illustraties zou je wel willen printen en inlijsten zo mooi zijn ze! En dat geeft dit boek waarin veel te lezen ook een dimensie voor jonge kinderen die nog niet kunnen slapen. Ze kunnen kijken naar de dieren in hun leefomgeving en zelf bedenken hoe ze slapen.

Ohw en vraag jij je nog af of dieren ook kunnen snurken? Jazeker! Mijn kat ligt hier naast me flink in dromenland. Al snurkend en trekken van haar poten is ze vast een spannende droom aan het dromen!

hoe droomt een giraf

Specificaties Hoe droomt een giraf?

Auteur: Beatrix Mannel | Illustraties Karolina Benz | Vertaling: J.P. de Keizer | Uitgeverij Ploegsma | 9789021684277 | 22 februari 2023 | 64 pagina’s | meer informatie vind je bij de lokale boekhandel of via deze link bij bol*

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid milieubewust mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.