“Hoe Jack leert springen”, een mooi boek over vriendschap!

Een heerlijk schattige kangoeroe die zijn vrienden om hulp vraagt. “Hoe Jack leert springen” laat kinderen zien dat je van vriendjes kan leren.

Dit is Jack

De hoofdpersoon van ‘Hoe Jack leert springen’ is een lieve kangoeroe genaamd Jack, en hij komt uit een ver land. Een land waar de zon altijd schijnt. Maar Jack heeft een probleem. Hij kan namelijk niet zo goed springen en zijn kangoeroes daar juist niet heel goed in? Van zijn moeder moet hij oefenen en daarom besluit hij naar zijn vrienden te gaan om hen advies te vragen. Hoe stoer is dat? Ik ben gelijk verliefd op dit heerlijke diertje.

Van vrienden kun je leren

Jack laat in dit boekje ‘Hoe Jack leert springen’zien dat je van vrienden kan leren. Als je daar tenminste open voor staat. Al zijn vriendjes gaat hij af en al hun tips neemt hij mee. Verschillende dieren passeren de revue. Zo gaat hij langs het schaap, het hert, de leeuw en nog veel meer. En al zijn vrienden willen hem helpen. Hoe mooi is dat?

Hoe Jack leert springen

Jack leert dus te springen door naar zijn vrienden te kijken en advies te vragen. En daarna probeert hij het zelf. Gaat het hem uiteindelijk lukken? Dat verklap ik nog niet, maar ik vind het wel een mooie boodschap dat je kan leren van anderen. Gaat vriendschap daar niet over? Vrienden helpen elkaar, geven elkaar tips en nemen het advies van hun vriend aan.

Elk dier werd nagedaan

Toen ik vroeg of mijn kleuters het leuk vonden als ik dit boekje Hoe ‘Jack leert springen’ zou voorlezen, riepen ze heel hard “ja!”. Heel stil luisterden ze naar het verhaal, maar toen kwam het eerste dier en moesten ze wel voordoen hoe een schaap springt. En ook het hert en de leeuw werden nagedaan. Elke keer als Jack bij een dier kwam, stond mijn kleuterklas klaar om het na te doen. Te grappig. Na afloop riep er eentje “Jack is wel heel slim. Hij leert van anderen”.

De schrijfster en illustrator

Cedric Vanhamme en Linda Strijkveen hebben elkaar op een ranch in Australië ontmoet. Ze wonen nu met hun kinderen in België en kwamen op het idee na de geboorte van hun tweede zoon. Op het geboortekaartje stond namelijk een kangoeroe en dat werd uiteindelijk Jack. Zij hopen dat andere kinderen net zoveel plezier aan “Hoe Jack leert springen” beleven als hun kinderen. Ik mag ze vertellen dat het hen is gelukt. Mijn kleuterklas vond het boekje geweldig. En ook mijn kinderen deden enthousiast met Jack mee. Blijkbaar moeten kinderen bewegen wanneer ze een dier “zien” springen. Dit boekje zou elke klas moeten hebben! Een mooie manier om te laten zien waar vriendschap over gaat, hoe je kan leren van anderen en dat doorzetten wordt beloond!

Jack laat zien dat je van vrienden kan leren en dat doorzetten wordt beloond!

Joyce rodenburgh

Specificaties Hoe Jack leert springen

Auteur: Cedric Vanhamme & Linda Strijkveen | Uitgever: Boek-scout | februari 2021 | 32 pagina’s | 9789464310511| Meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier of kijk hier!

Footer5
Joyce
Delen is enorm lief

HI, Ik ben Joyce en moeder van twee schatten van kinderen. Mijn zoon is geboren in 2014 en mijn dochter hebben we in 2017 mogen verwelkomen. Onze zoon is hoogsensitief en heeft extreme faalangst. Dankzij hem ben ik nu een expert op dat gebied. Als juf op de basisschool maak ik van alles mee. Kleuter tot groep 8, ik heb ze allemaal gehad. Ik vind het heerlijk om naar mijn werk te gaan en verveel mij geen dag.

1 Response

  1. Hey Joyce! Heel erg bedankt voor je lieve boekrecensie. Linda en ik vinden het heel erg lief. En hoe leuk om te lezen hoe jouw kleuters reageerden op het boekje. It put a smile on our face! Veel succes nog bij StoerLeesVoer. Groeten, Linda & Cedric

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.