Hoe word ik astronaut? Een André Kuipers & Govert Schilling boek

Ik wilde vroeger astronaut worden. Dat is jarenlang mijn droom geweest naast prima ballerina. Alhoewel ik al vrij vroeg te horen kreeg dat dit niet mogelijk was door mijn astma. En doordat ik een meisje ben. Die droom heb ik moeten laten varen en ik ben voor prima ballerina gegaan. Dan maar de sterren van de hemel dansen. Beide beroepen zijn kinderdromen gebleven. Maar inmiddels ben ik verantwoordelijk voor de kinderdromen van mijn dochters. Als ze ook naar de sterren willen dan is Hoe word ik astronaut een boek wat ik graag had willen hebben vroegah.

Hoe word ik een astronaut?

Hoe word ik een astronaut?

Hoe word ik astronaut is het ultieme boek voor toekomstige ruimtevaarders of kinderen die meer over de ruimte willen weten. Boordevol illustraties, foto’s en persoonlijke tips van astronaut André Kuipers zelf. Astronaut is misschien wel het spannendste beroep dat er bestaat. Maar… hoe word je het? In dit boek ontdek je wat je allemaal moet doen voordat je als astronaut een ruimtereis kunt maken. Wat voor trainingen krijg je en wat moet je allemaal leren? En het leuke is: met sommige dingen kun je vandaag al beginnen! Maak bijvoorbeeld een ritje in een achtbaan en ontdek hoe goed jij tegen G-krachten kunt. Of ervaar onder water een klein beetje hoe het is om gewichtloos te zijn.

André Kuipers weet er alles van. Hij woonde en werkte in totaal 204 dagen in het internationale ruimtestation ISS.
Govert Schilling is wetenschapsjournalist en weet alles over de maan, de planeten en de sterren. Samen schreven ze Hoe word ik astronaut, het ultieme handboek voor toekomstige ruimtevaarders. Boordevol interessante weetjes en feiten. Voor alle kinderen die dromen van reizen door de ruimte, of daar gewoon meer over willen weten. Met illustraties van Daniëlle Futselaar. En passend bij het thema van de Kinderboekenweek 2021: Worden wat je wil.

Astronaut betekent ruimtevaarder

Blz 7

Checklist

Ik zit klaar met pen en papier en het boek. Mijn dochter kijkt me wat vreemd aan, maar dat geeft niet. Ik leg haar dan ook graag uit dat ik eindelijk de antwoorden ga krijgen op Hoe word ik astronaut? Althans dat verwacht ik wel van dit boek. Ze snapt wel waarom het tof is om een astronaut te worden. Maar zelf wil ze liever ‘ruimte-politie’ worden. We hebben een gedeelde missie, we willen allebei de ruimte in dus we kijken met dezelfde blik het boek in.

Eerst leren we over het beroep, een raket en ruimteschepen. Omdat het werkgebied niet zo makkelijk toegankelijk is wordt er eerst veel gesimuleerd. Daarna maken we kennis met beroemde astronauten. Nederland kent er 3, alhoewel 3 en een half, en het valt mij en mijn dochter op dat 1 daarvan een bril draagt. Ik heb altijd geleerd dat astronauten geen bril mogen/kunnen dragen. Meteen op de volgende bladzijde in Hoe word ik astronaut lees ik dat iedereen astronaut kan worden..!

De ruimte is voor iedereen

De ruimte is er voor iedereen! Astma word ook specifiek benoemd maar ook lichamelijke beperkingen, reuma en meer. Je kan gewoon astronaut worden met bepaalde aandoeningen. Eigenlijk is maar één ding belangrijk: je eigen motivatie en geduld! Oké eerlijk is eerlijk, uiteraard spelen er meer dingen mee in Hoe word ik astronaut. En niet iedereen kan astronaut worden. Maar iedereen kan tegenwoordig wel de ruimte in! Als passagier is ook een optie namelijk.

Gherman Titov was de jongste ruimtevaarder ooit. Toen hij in augustus 1961 om de aarde vloog in de Vostok 2 was hij pas 25 jaar.

Blz 14

Heel veel informatie

Mijn dochter en ik vervolgen onze reis in dit boek. Ik ben heel blij met de checklist en solliciteren naar een baan als astronaut. Het hele proces wordt gewoon besproken in Hoe word ik astronaut! Daarna volgen er nog vele pagina’s met boeiende kennis. Het boek is dan ook geschreven door een gouden duo met ontzettend veel kennis. Ik geniet altijd erg hun samenwerking in boeken. Mijn dochter luistert ook met veel interesse naar alle informatie uit het boek.

Hoe word ik astronaut is wel echt een heel compleet boek en je krijgt gewoon duidelijk antwoord op die vraag. Plus nog heel veel meer antwoorden en extra kennis. Om die reden is dit denk ik 1 van mijn favoriete informatieve ruimteboeken. Echte foto’s worden afgewisseld door leuke illustraties en de toon is gewoon serieus met hier en daar een leuk grapje. Wat mij betreft een aanrader voor alle jonge ruimtedromers!

Specificaties Hoe word ik astronaut?

Auteurs: André Kuipers & Govert Schilling | Illustraties: Daniëlle Futselaar | Vormgeving: Mandy Emmen | Uitgeverij: Witte Leeuw | 9789493236028 | September 2021 | 96 pagina’s | 8 – 12 jaar | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier voor Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.