Hoe word je astronaut – een prentenboek door André Kuipers

André Kuipers is een bekende naam. Niet alleen voor volwassenen, maar ook veel kinderen kennen hem. De meest gestelde vraag aan hem is: ‘Hoe word je astronaut?’ In dit prentenboek geeft hij op speelse wijze antwoord op die vraag.

hoe word je astronaut?

Voor iedereen die het wil weten: hoe word je astronaut?

André de Kleine Astronaut krijgt bezoek. Zijn neefje Max komt logeren en dat is altijd een groot feest! Max wil later astronaut worden. Maar… hoe doe je dat? Moet een astronaut hoog durven klimmen? Goed kunnen zwemmen? En wat allemaal nog meer? André en zijn astronautenvriendinnetje Valentina nemen Max mee naar een bijzondere plek en verklappen daar een echt astronautengeheim.

Een prentenboek voor astronauten in de dop

Er zijn ontzettend veel kinderen die ervan dromen om later astronaut te worden. In een raket, met een stoer pak. En dan vliegen naar de ruimte en daar alle planeten ontdekken. André Kuipers heeft al meerdere boeken geschreven. Denk bijvoorbeeld aan de boekjes van André het astronautje. Hier op de site van StoerLeesVoer hebben we al meerdere boeken van André Kuipers besproken. Is dit een thema dat je kind interessant vindt, kijk dan ook eens bij deze recensies:

Het boek ‘Hoe word je astronaut?’ is het eerste prentenboek. Dus nu kunnen ook jonge kinderen genieten van alle ruimte avonturen!

ruimte

Een aantrekkelijk prentenboek

Wat is Hoe word je astronaut een aantrekkelijk boek zeg! Wanneer je het ziet staan, moet je het gewoon meteen even bekijken! De illustraties (gemaakt door Paco Vink) zijn echt gewoon geweldig. André, Valentina en Max zijn sympathieke figuurtjes, maar het meest in het oog springend is het prachtige kleurgebruik. Je waant je gewoon echt in de ruimte!

Het verhaal zelf is vooral informatief. Eigenlijk is het een opsomming van feitjes, die een beetje in de vorm van een verhaaltje zijn gegoten. Omdat er zoveel informatie in één verhaal wordt gestopt, voelt dat voor mij minder aan als een echt prentenboek. Maar ik weet zeker dat jonge kinderen die interesse hebben in dit onderwerp, zich hier absoluut niet druk om zullen maken en dit een geweldig boek zullen vinden.

Specificaties ‘Hoe word je astronaut?’

Auteur: André Kuipers | Illustraties: Paco Vink | Uitgeverij: Witte Leeuw | 9789493236431 | 4 januari 2023 | 32 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel, of via bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid milieubewust mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.