Hoe? Een boek vol antwoorden

Soms kunnen kinderen de meest gekke vragen stellen. En veel van die vragen beginnen met het woord ‘Hoe’. Dit boek heeft ook die titel gekregen: ‘Hoe?’. En het geeft je antwoorden op vragen waarvan je niet eens wist dat je ze had. Maar als je het leest denk je zeker weten: hier wil ik wel meer van weten!

Hoe? titelpagina boek met olifant en helm op een step

Hoe? Antwoorden op vragen waarvan je niet wist dat je ze had

HOE wordt kauwgom gemaakt?
HOE laat je de beste scheten?
En HOE verveel je je?
HOE maak je een onlosmakelijke knoop?
HOE maak je de wereld schoon?
En hoe kom je eigenlijk op de maan?

In dit boek worden een veertigtal vragen gesteld die beginnen met het woord: HOE? En zo krijg je dus antwoorden op een hele hoop bijzondere vragen.

Een grappig en origineel boek

Toen ik voor het eerst de beschrijving van dit boek las, moest ik heel erg lachen. Dit is nu precies zo’n boek wat voor ouders heel erg herkenbaar is. Want kinderen bombarderen je de hele dag met allerlei vragen, en dat zijn dan vaak ook nog eens vragen waar je als ouder geen antwoord op hebt. Daar speelt dit boek op in. Het boek ‘Hoe?’ is opgebouwd rond verschillende thema’s:

  • Eten
  • Lichaam
  • Alledaagse vaardigheden
  • Maatschappij
  • Psychologie
  • Sociaal
  • Techniek
  • Overig

Doordat de thema’s zo breed gekozen zijn, krijg je ook hele afwisselende vragen. Van ‘hoe weet je waar je bent?’ tot ‘hoe maak je een nieuw woord’ en ‘hoe red je een schaap?’.

inhoudsopgave weetjesboek onderwerpen

De uitwerking van de vragen

Als je begint met het boek ‘Hoe?’ kun je dat op twee manieren doen. Je kunt natuurlijk gewoon vooraan beginnen, of je kiest gewoon een onderwerp uit dat je interessant vindt. Ik ben begonnen door gewoon het boek ergens open te slaan. En die eerste vraag vond ik al meteen heel interessant: hoe word je rijk? Daarna ben ik aan gewoon vooraan in het boek begonnen. De schrijfwijze van het boek is heel erg vlot. Er wordt op een leuke manier geschreven, zodat het makkelijk weg leest.

Elke vraag heeft 2 pagina’s waar het antwoord uit de doeken gedaan wordt. En nu kan ik je verklappen: dat antwoord is wellicht soms misschien wat onbevredigend. Want op sommige vragen is er niet echt een makkelijk of eenduidig antwoord. Hoe je rijk kunt worden, dat is namelijk niet even in een 1-2-3 stappenplan te beschrijven, al hopen sommige kinderen die dit boek gaan lezen dat misschien wel.

hoe? maak je vriendschap uit? Ga weg ik haat je

Grappige illustraties

Wat ik heel leuk vind aan dit boek, zijn de illustraties. Dat zijn foto’s van dieren, met daar grappige teksten bij. Echt een leuke toevoeging aan het boek. Ook zijn er vaak extra dingen te vinden bij de antwoorden: een recept, weetjes, een stappenplan om zelf een schepnet te maken of een instructie om zelf een wasknijper te maken. Al met al vind ik dit echt een leuk en origineel boek, en mijn tienjarige dochter heeft al aangegeven dit boek lekker in de vakantie te willen gaan lezen!

Nog meer leuke boeken om te lezen deze vakantie? Lees dan zeker ook deze blogs:

Specificaties ‘Hoe?’

Auteur: Hartog & Hartog | Illustraties/ beeld: Eska | Uitgeverij: Pelckmans | 9789463375665 | 30 april 2024 | 95 pagina’s | meer informatie kun je vinden bij je lokale boekhandel, via uitgeverij Pelckmans of via bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.