Ik ben ik en jij bent jij – Karl Newson

Ik ben ik en jij bent jij. “En samen zijn wij heel erg blij!” roept mijn dochter er achteraan. Een boek over allemaal dieren en kinderen. Allemaal lijken ze hetzelfde, maar ze zijn toch duidelijk anders.

Verschillen en overeenkomsten

net iets anders allebei

Het prentenboek ‘Ik ben ik en jij bent jij’ gaat over de verschillen van mensen en dieren, maar laat ook de overeenkomsten zien. Het een leuk vertaald boek door Bette Westera. De illustraties zijn lekker groot en duidelijk maar vooral gek! Want de meeste dieren dragen opeens kleren! En zijn opeens tandarts geworden! De illustraties sluiten perfect aan bij de luchtige toon van het verhaal.

Het verhaal laat goed zien dat je allebei hetzelfde kunt zijn, maar dat je eigenlijk allebei jezelf bent ook al draag je dezelfde kleren en zie je er bijna hetzelfde uit!

Tegenstellingen in het verhaal

Ik ben ik en jij bent jij

Eigenlijk staat het prentenboek vol met tegenstellingen. Van groot en klein, kort en lang, aardig en kwaad, jong en oud, boven en onder. Maar er is ook ruimte voor de overtreffende trap en ruimte om de tegenstelling zelf te bedenken. Hoe heet het als je niet snel gaat?

Maar op het einde zitten ze allemaal bij elkaar op de bank. Stil. Ik ben stil en jij bent stil en dat betekent even geen verschil! En nu is het de hoogste tijd om naar bed te gaan! Kijk maar eens goed wie er boven of onder slaapt, wie liegt er op zijn buik of op zijn rug of op zijn zij? Wie heeft er wel een kussen en wie niet? Wie slaapt er onder een deken en wie erboven en eronder?

samen boekje lezen op de bank

Ik ben ik en jij bent jij is een leuk prentenboek om over verschillen te praten. Want er is een hoop op de platen te zien om over te praten. Maken die verschillen uit? Nee natuurlijk niet. Iedereen is nu eenmaal anders! Ook mooi om te gebruiken over zelfbeeld lessen met jonge kinderen.

Specificaties Ik ben ik en jij bent jij

Ik ben ik en jij bent jij

Auteur: Karl Newson | Illustrator Kate Hindley | Uitgever: Gottmer | 9789025771348 | juli 2019 | 32 pagina’s | meer informatie vind je hier

Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben behoorlijk creatief en dol op prentenboeken en op stap gaan met mijn man en 7 jarige dochter!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.