Ik blijf altijd bij jou – een boek over vriendschap

Ik blijf altijd bij jou is een verhaal over Eekhoorn en Beer. Zij zijn allerbeste vrienden. Maar soms wordt Eekhoorn een beetje gek van Beer en wil hij liever even alleen zijn. Wanneer Beer weg is en Eekhoorn kan doen wat hij wil, begint hij Beer toch wel erg te missen. Het is fijn om vrienden te hebben die je door dik en dun steunen. Maar soms kunnen ze ook een beetje te veel zijn…

Ik blijf altijd bij jou! Of toch niet?

Ik blijf altijd bij jou

‘Waar je ook heen gaat, daar volg ik je trouw. Wat je ook doet, ik blijf altijd bij jou.’ Zo begint het boek. We zien Beer met zijn beste vriend Eekhoorn. Maar Beer doet het elke keer nét niet goed: hij laat de boot zinken, hij lanceert Eekhoorn tegen een boom en hij maakt zijn theekopje stuk. En elke keer als Eekhoorn wegloopt, gaat Beer hem achterna. Totdat Eekhoorn op een plekje is, ver weg van de bewoonde wereld. Daar verandert het perspectief van het boek, vanaf dit moment neemt Eekhoorn het woord. Eekhoorn laat weten dat hij even alleen wil zijn… Beer druipt af, maar na een tijdje komt Eekhoorn tot de ontdekking dat hij Beer toch wel enorm mist! Hij gaat Beer snel achterna. Maar wil Beer het nog wel goed maken?

Vriendschap bij jonge kinderen

Ik blijf altijd bij jou is een erg leuk boek om het onderwerp vriendschap bij jonge kinderen bespreekbaar te maken. Voor jonge kinderen kunnen vriendschappen nog snel wisselen. Sommige kinderen zijn heel dik met elkaar, maar kunnen ook af en toe genoeg van elkaar hebben. Ben je dan nog wel vrienden als je even alleen wil zijn, of een keer met iemand anders wil afspreken? En als iemand soms een beetje onhandige of vervelende dingen doet, kan het dan nog steeds je vriend zijn?

Ik blijf altijd bij jou

Prachtige tekeningen

Wat een lief en grappig boek is ‘Ik blijf altijd bij jou’! Meteen toen ik het in handen kreeg moest ik al lachen, want de tekeningen zijn erg leuk. Als je goed naar de plaatjes kijkt zie je daar hele leuke, grappige details. Hier heb ik samen met mijn dochter erg om kunnen lachen.   
Uiteindelijk komen Beer en Eekhoorn erachter dat ze toch echt niet zonder elkaar kunnen, en elkaar perfect aanvullen.

Dit mooie slot maakt het ook tot een superleuk cadeauboek. Hoe leuk is het om zo’n boek aan een goede vriend of vriendin te geven? En dan kun je echt tegen iemand zeggen: ‘Ik blijf altijd bij jou!’

Specificaties Ik blijf altijd bij jou

Ik blijf altijd bij jou lsamsterdam

Auteurs: Smriti Halls en Steve Small│ Uitgever: Luitingh-Sijthoff │9789024588718 | januari 2020 | 40 pagina’s | Meer informatie vind je hier

footer5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.