Ik ga op reis en ik neem mee … – een geheugentraining

Ik ga op reis en ik neem mee… dat spelletje heeft waarschijnlijk iedereen weleens gedaan! Met mijn kinderen speel ik dit spelletje ook regelmatig. Het begin is vaak makkelijk, maar hoe meer dingen je moet onthouden, hoe moeilijker het is. Dit boek speelt in op dit geheugenspelletje.  

kaft

Even onthouden: ik ga op reis en ik neem mee…

In ‘Ik ga op reis en ik neem mee…’ ga je met Oscar op wereldreis. Oscar is een ontdekker en gaat op ontdekkingsreis op inspirerende plekken, zoals de woestijn en de jungle.
Elke keer reist Oscar naar een bepaalde bestemming af en laat hij zien wat hij meeneemt op zijn tocht. Dit zijn elke keer 10 dingen. Op de pagina daarna zie je dat de onhandige Oscar steeds zijn spullen verliest. Dat zie je met een grappig stripverhaaltje bovenaan de pagina. Maar dan moet je er dus achter zien te komen wat Oscar precies verloren is. En die uitdagingen worden gaandeweg het boek steeds groter!  

Met tips voor geheugentechnieken

Ik ga op reis en ik neem mee… is vooral een boek om het geheugen van je kind te trainen. Daarom staan er in het boek ook speciale notities voor ouders, met wat achtergrondinformatie en tips.
Een interessant stukje heeft het kopje ‘waarom wil ik dat mijn kind zijn geheugen traint?’ Daarin staat beschreven waar geheugentraining goed voor is.
Zo is het bewezen dat dit helpt om focus en concentratie te verbeteren. Creatieve geheugensteuntjes verhogen bovendien het creatief en probleemoplossend denken. Dit zorgt uiteindelijk ook weer voor betere schoolresultaten én een betere sociale omgang.  

Een reis die je nooit meer vergeet

De tekeningen in dit boek zijn echt superleuk. Ze zijn vrolijk, kleurrijk en heel grappig. Om de stripverhaaltjes hebben we echt smakelijk kunnen lachen. Ik vond de geheugenopdrachten wel echt heel pittig. Ik ben niet zo heel goed in het spelletje ‘Ik ga op reis en ik neem mee..’, en dit vond ik dus ook heel lastig. Maar achterin het boek staan er tenslotte nog 5 toptips voor ouders, die wetenschappelijk bewezen zijn dat ze helpen om je geheugen te verbeteren én je concentratie te bevorderen. Ik heb misschien dan een slecht geheugen, maar één van die tips heb ik wel heel goed onthouden: eet donkere chocolade! Want chocolade met tenminste 70% cacao schijnt echt te helpen om je geheugen te verbeteren. Rest me niets anders dan een stuk chocola te nemen, en flink aan de slag te gaan met mijn geheugentraining…

Specificaties Ik ga op reis en ik neem mee…

Auteur: Catherine Veitch | Illustraties: Duncan Beedie | Uitgever: Davidsfonds Infodok│ 9789002272967│mei 2021│48 pagina’s│meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier

ik ga op reis en ik neem mee
Footer5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly, getrouwd en moeder van twee dochters van 6 en 8 jaar. Ik werk 3 dagen per week als kleuterjuf. Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Natuurlijk ben ik als juf gek op kinderboeken. Als gezin doen we het liefst zoveel mogelijk leuke dingen met elkaar: spelletjes, knutselen, uitstapjes en weekendjes weg.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.