Ik heb mijn huiswerk niet gemaakt, want… – een smoesjesboek

Ik heb mijn huiswerk niet gemaakt, want… is een heerlijk prentenboek vol creatieve smoesjes. En niet alleen de smoesjes, maar ook het einde is origineel. Af en toe gebeurd het dat twee teamleden hetzelfde boek ontvangen. Dit keer zijn zowel Kimberley als Jolien de gelukkige. Vandaar dat er in deze review van Ik heb mijn huiswerk niet gemaakt, want.. een dubbele leeservaring staat.

Ik heb mijn huiswerk niet gemaakt want...

Ik heb mijn huiswerk niet gemaakt, want…

Welk smoesje gebruik jij vandaag?

Hoeveel smoesjes kan jij bedenken om te verklaren waarom je je huiswerk niet hebt gemaakt? Wij kennen er wel een paar: gigantische hagedissen zijn de buurt binnengevallen. Elfjes hebben alle potloden verstopt. En er was ook nog dat ene probleem met die vleesetende planten… De smoesjes blijven maar komen, het ene nog absurder dan het andere.
De grappige smoesjes, die worden begeleid door heerlijke, gedetailleerde illustraties van Benjamin Chaud, zullen alle kinderen én hun ouders zonder twijfel aan het lachen maken. Lees het Ik heb mijn huiswerk niet gemaakt, want…

Wat vindt Jolien van Ik heb mijn huiswerk niet gemaakt, want…?

Na het lezen van de achterkant van Ik heb mijn huiswerk niet gemaakt, want… was ik erg nieuwsgierig naar de smoesjes. En ik werd zeker niet teleur gesteld door auteur Davide Cali. De creativiteit van de smoesjes is eindeloos. De ene nog onwaarschijnlijker dan de andere. En ik had dan ook met liefde nog naar school gegaan alleen maar om één van de smoezen te kunnen gebruiken.

De gedetailleerde illustraties van Benjamin Chaud in Ik heb mijn huiswerk niet gemaakt, want… maken het verhaal helemaal af. Ze zijn grappig en zitten vol details. Mijn dochter van zes vind de vleesetende planten prachtig. Ze kan niet wachten tot ze deze smoes een keer kan gebruiken bij haar juf. En dan het einde! Ik ga er verder inhoudelijk niets over verklappen, maar ik vond deze grappig. Wat het boek voor mij nog leuker maakte. Ook mijn dochter heeft met plezier geluisterd naar de gekke smoesjes. Dus mocht je nog smoezen nodig hebben, dan is dit boek een echte aanrader!

smoesje

Wat vind Kimberley van dit boek?

Dit huidige schooljaar mag ik mij de juf van groep 6 noemen. Op de school waar ik werkzaam ben krijgen ze vanaf groep 6 huis- en leerwerk mee. We zijn inmiddels over de helft van het schooljaar en heb dan ook al vele smoesjes voorbij horen komen waarom kinderen het huiswerk niet hadden gemaakt. Ik had geen tijd, ik was het kwijt geraakt, de koffie van mijn vader is eroverheen gevallen, mijn broertje heeft het verscheurd. Deze smoesjes stellen in vergelijking tot het boek weinig voor. Mocht je op zoek zijn naar originele smoesjes lees en haal je ideeën uit: Ik heb mijn huiswerk niet gemaakt, want…

De schrijver Davide Cali was voor mij een nieuwe auteur maar vanwege de titel trok het mijn aandacht. Na de beschrijving gelezen te hebben was ik erg nieuwsgierig naar het verhaal en de bijkomende illustraties. Deze zijn, zoals al eerder vermeld, gemaakt door Benjamin Chaud en hebben mij in combinatie met elkaar enorm verrast. De smoesjes in het boek zijn enorm uiteenlopend en mocht een kind hiermee op school komen, dan zou ik daar heel hard om kunnen lachen. Het tofste aan dit prentenboek vind ik de smoesjes die heel gedetailleerd uitgewerkt zijn. In het smoesje zelf gebeurt er ook van alles waardoor je er naar kunt blijven kijken, bestuderen, fantaseren en vervolgens verder lezen. Dat is waar een prentenboek voor moet zorgen en dat gebeurt!

Bekijk hieronder nog meer boeken van Davide Cali:

Specificaties Ik heb mijn huiswerk niet gemaakt, want…

Auteur: Davide Cali | Illustraties: Benjamin Chaud | Uitgever: Uitgeverij Moon | 14 maart 2023 | 40 pagina’s | 9789048868292 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of bij bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Ik heb mijn huiswerk niet gemaakt want...
Footer 8 met bol verwijzing
Jolien
Delen is enorm lief

Ik ben Jolien en ik ben gek op boeken lezen en voorlezen. Samen met mijn dochter (2016) duik ik graag een prentenboek in. Ik werk als pedagogisch medewerker. Om zelf te ontspannen lees ik graag fantasy verhalen. Even afsluiten van de wereld om me heen en wegdromen in werelden vol magie en romantiek. Vampiers, weerwolven en elfen daar word ik blij van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.